Fem grunner til at du bør få med deg «The Good Wife» på FOX

Søndag 28. september kl 21.55 starter «The Good Wife» på FOX, og vi gleder oss noe helt enormt. I likhet med serier som «The Sopranos» og «Breaking Bad» er jo dette en serie som bare blir bedre og bedre for hver sesong, og som har fått veldig mange flere fans de siste par årene.

Vi er derfor veldig fornøyde med å kunne begynne helt fra starten, og håper du vil være med både oss og hovedkarakter Alicia Florrick i mange søndager framover fra slutten av måneden.

Men vet du kanskje ikke så mye om «The Good Wife» fra før? Da bør du følge med nå, for her følger fem grunner til at du definitivt bør sjekke ut serien:

1. Den har fått fantastiske kritikker

«The Good Wife» er en advokatserie om Alicia Florrick (Julianna Margulies), som får livet snudd opp-ned når mannen hennes blir nødt til å gå av som statsadvokat etter en sexskandale. Florrick er selv utdannet jurist, men har vært husmor på fulltid de seineste årene. Nå blir hun nødt til å gå ut i arbeidslivet, og får tilbud om en slags praksisplass i et firma ledet av den gamle studiekompisen Will Gardner (Josh Charles).

«The Good Wife» fikk gode kritikker med én gang, da serien ble vist for første gang på amerikansk tv i 2009 (en tid da slike sexskandaler preget nyhetsbildet, blant annet med Eliot Spitzer-skandalen):

– Hvis «The Good Wife» klarer å opprettholde samme tone som i starten, vil den fremdeles ha et publikum også når sexskandaler ikke er like aktuelt i nyhetsbildet, skrev TIME Magazine.

I seinere sesonger har det tatt helt av, og «The Good Wife» har overbevist så godt som alle.

– Dette er blitt den beste serien på reklamefinansiert fjernsyn, skrev The Wire tidligere i år.

IMDB-rating er i skrivende stund 8,2 av 10.

2. En av de beste kvinnelige karakterene på årevis…

Julianna Margulies (som fikk sitt store gjennombrudd som sykepleieren Carol Hathaway i «ER») er helt fantastisk i hovedrollen, og har vært nominert til Emmy i fire av de fem siste årene (hun vant både i år og i 2011)

Fra første stund ser man at hun klarer å formidle en blanding av sårbarhet og styrke, som gir karakteren betydelig dybde. Dessuten må det være lov å si at 48-åringen også ser utrolig bra ut.

The Good Wife

3. …Og mange kjente ansikter i biroller

«Sex og singelliv»-fansen bør gjøre seg klar til å elske/hate fyren som spilte Mr. Big igjen (Chris Noth). I tillegg dukker det etter hvert opp kjente tv-tryner som Michael J. Fox, Matthew Perry og America Ferrera.

The Seven Day Rule

I løpet av de par første episodene får vi også hilse på den superliberale dommeren Abernathy, som spilles av Denis O’Hare («American Horror Story»). Han er en stor fanfavoritt:

abernathy

4. Fin miks av fortellerformer

De siste årene har det vært et stort skille mellom serier som forteller en sammenhengende historie og serier der hver episode forteller en frittstående historie. «The Good Wife» bygger en bro mellom disse to fortellerformene: Hver sesong har én overordnet historie i tillegg til at episodene bygges rundt et avsluttende plott (som regel en rettssak).

I det hele tatt er «The Good Wife» en ganske perfekt blanding av lett og tungt – et politisk advokatdrama med enkelte innslag av kjærlighet og humor. En kvalitetsserie som ikke tar seg selv altfor seriøst, og som evner å overraske stort.

THE GOOD WIFE

5. Serien er en stor internett-favoritt

Serieskaperne Robert og Michelle King har fått mye velfortjent skryt for å behandle temaer relatert til teknologi på en seriøs og grundig måte. Dette har faktisk gjort serien til en internettfavoritt, som diskuteres mye i blogger og sosiale medier (den mest teknologisk kompetente serien på tv, ifølge Wired).

«The Good Wife» var for eksempel den første serien som omtalte Bitcoin. Spørsmål om juridiske dilemmaer ved aktiviteten til hackergrupper som Anonymous har vært behandlet i serien, det samme har viral marketing og NSA-overvåkning.

good999

Sånn, da gjenstår det bare å gjenta: Få med deg premieren på første sesong av «The Good Wife» på FOX søndag 28. september kl. 21.55!

4 tanker om “Fem grunner til at du bør få med deg «The Good Wife» på FOX”

 1. Min dekoder (Get) hevder at programmet som skal vises søndag 28. september kl 21.55 heter Medium. Det samme sier også ios-appen “TV Guiden”.

  1. Hei du, da viser nok GET-boksen din feil, for vi skal vise The Good Wife søndag 28.09 kl. 21.55.
   Takk for tipset, vi skal si ifra til GET!

   Mvh FOX.

   1. Takk for raskt svar. Flott om Get får gjort noe med det så det blir mulig å sette på autoopptak.

Det er stengt for kommentarer.