Endelig utvides «The Walking Dead»-universet i ny søsterserie!

Enten man lever seg inn i «The Walking Dead»-universet via tegneserien eller tv-serien, blir man sittende og lure: Hva med alle de andre overlevende der ute? Hvordan oppleves zombie-apokalypsen rundt om i landet – og verden – ellers?

Det er noe vi snart vil få vite veldig mye mer om …

Allerede har vi fått et lite innblikk i livet (så godt det lar seg leve) til en gruppe andre overlevende i den glimrende «The Walking Dead»-spillserien fra Telltale Games.

Men nå har AMC bestemt at også tv-seere endelig skal få følge skjebnene til noen andre enn Rick, Daryl, Glenn, Maggie, Carl, Michonne, Carol og resten av gjengen vi håper overlever så lenge som overhodet mulig i sesong fem av «The Walking Dead» (som forøvrig starter opp 13. oktober her på Fox).

Entertainment Weekly melder nemlig at tv-kanalen omsider har bestilt en pilotepisode for den lenge planlagte companion-serien til «The Walking Dead», en serie vi første gang hørte planer om i fjor.

En såkalt companionserie innebærer, som navnet antyder, at vi får følge en annen historie enn den som går i hovedserien – gjerne bare via andre folk, på et annet sted. Akkurat slik mange «The Walking Dead»-fans har etterspurt:

– Ved siden av spørsmål om å få være zombiestatister er dette spørsmålet jeg får oftest. «Hva skjer med zombieapokalypsen andre steder i verden?», sier AMC-sjef Charlie Coller til EW.

Mest sannsynlig vil den nye serien, som vi ennå ikke vet navnet på, også foregå et eller annet sted i USA – men trolig ikke i området rundt Atlanta, slik hovedserien gjør.

Showrunner for den nye serien er ingen ringere enn Dave Erickson, som var med på å lage «Sons of Anarchy» – og som også står bak den kommende Netflix-serien «Marco Polo» (der de norske superregissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning både har bidratt som produsenter og regissører).

twdsak

Akkurat nå sitter Erickson og skriver på manuset til den nye serien sammen med «The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman – at han er med i en så tidlig fase øker jo håpet om at vi har en skikkelig godbit i vente, ettersom alltid like detaljfokuserte Kirkman neppe ville tillatt noe annet.

– Det er mange mørklagte hjørner igjen i «The Walking Dead». Å få lov til å kaste et lys over de hjørnene og se hva som lurer der er enormt moro. Jeg er glad for å være ett steg nærere å få dele dette med fansen, sier Erickson.

I mellomtiden er det altså ikke lenge til vi endelig får vite hvordan det skal gå med Rick & co. – som på tampen av fjerde sesong ble stengt inne i en jernbanevogn i det rimelig skumle «The Terminal». Er det kannibalisme vi har i vente?

Se mange nye bilder fra sesong fem av «The Walking Dead»!

TWD_hunted