Robert Kirkman vet hvordan han skal avslutte «The Walking Dead»

Vi som elsker «The Walking Dead» går ikke akkurat rundt med forventninger om at alle skal bli venner og leve lykkelig alle sine dager når tegneserien – og etterhvert tv-serien – tar slutt.

Men det hindrer oss ikke fra å være spente – og ekstra spente blir vi når «The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman nå kan fortelle at han vet hvordan han skal avslutte det hele.

– Jeg vet absolutt hva det er jeg bygger opp til, sier Kirkman til Entertainment Weekly.

Bare så det er klart: Det Kirkman snakker om, er hovedsakelig tegneserien – som ligger langt foran handlingen i tv-serien. Det vi ser på skjermen er også bare løselig basert på tegneserien – og enda friere står Telltales fantastiske dataspill – samt den nye søsterserien, om vi skal tippe.

– Jeg vet ikke akkurat hvilken utgave det hele vil skje i, sånn sett, men jeg har laget et veikart som leder dit – og det er en veldig lang vei. Men jeg vet hva som befinner seg i enden, sier Kirkman videre.

Serieskaperen, som liker å ha tett kontroll med det aller meste som foregår i universet han  har skapt, sier han hele tiden har hatt en klar tanke med hvor han vil gå med tegneserien (og la oss bare håpe han ikke gjør alvor av den mangeårige aliens-spøken).

– Helt fra starten har jeg planlagt disse store, lange historieløpene. Det blir litt sånn, vel, de drar til fengselet og så vil dette skje – og det, og det, og det … Jeg planla gjerne ikke hvor mange utgaver disse historiene ville gå over, men jeg ville alltid være sikker på at jeg hadde mellom to og ti år med planlagt historie foran meg, sier Kirkman – før han avslører:

– Det var vel for et år eller to siden at jeg endelig spikret slutten slik jeg vil at den skal være.

Kirkman forteller at han nå har to løp gående i hodet sitt:

– Ett av dem jobber seg framover i handlingen slik jeg vil at den skal utvikle seg, mens den andre jobber seg bakover fra slutten. Når de to løpene møtes, vet jeg nøyaktig hvor lang hele historien vil bli. Jeg nærmer meg det punktet med ganske rask hastighet nå.

Vi kan vel ikke annet enn å krysse fingrene for at vi fortsatt har maaange år igjen med «The Walking Dead», enten det er snakk om tegneserien, tv-serien(e) eller dataspillet. Eller flipperspillet, for den saks skyld?

Uansett sitter vi klistret foran skjermen for å få med oss sesongpremieren av sesong fem av «The Walking Dead» på FOX den 13. oktober klokka 21.55.