Vil du vite hva «American Horror Story: Freak Show» handler om? Vi har all infoen du trenger

De siste månedene har det kommet stadige drypp av informasjon om den kommende FOX-serien «American Horror Story: Freak Show» – vi har fått vite hvilke gjesteskuespillere som dukker opp, noen få offisielle bilder er blitt publisert og tidligere i uka fikk vi også se en første ordentlig teasertrailer.

Men det er først med det nyeste nummeret av Entertainment Weekly at vi har fått den bolken av informasjon vi følte at vi trengte for å få oversikt over hva denne runden av antologiserien faktisk skal handle om.

Er du klar? Da kjører vi:

1. Jessica Lange spiller sirkussjefen Elsa Mars:

«American Horror Story: Freak Show» handler om en gjeng sirkusfreaks ledet av den tyske cabaretstjernen Elsa Mars (Jessica Lange). Sammen ankommer de den lille byen Jupiter i Florida i 1952 for å opptre:

– Min karakter er veldig manipulerende. Hun forstår hva som trengs, og hun fikser opp i det. Men samtidig er det viktig å understreke at Elsa virkelig elsker disse menneskene. Hun bryr seg om dem på sin egne narsissistiske måte. Det handler ikke bare om at hun utnytter dem, sier Lange til Entertainment Weekly.

lange_ahs_tent2. Siamesiske tvillinger skal redde showet:

Freakshowets popularitet er imidlertid i ferd med å falme, til Elsas store fortvilelse. Men hun ser sitt snitt til å huke inn en ny attraksjon når hun kommer over de siamesiske tvillingene Bette og Dot (Sarah Paulson) – to veldig ulike personligheter fanget i samme kropp.

bettedot_ahs3. Den skjeggete kvinnen har et spesielt barn:

For øvrig inkluderer teatertroppen Jimmy (Evan Peters), som ble født med hender som likner hummerklør, og den skjeggete moren hans Ethel (Kathy Bates). Ethel er Elsas viktigste allierte. På 20- og 30-tallet var hun en stor stjerne, men da populariteten til freakshowene dalte ble hun deprimert og begynte å drikke. Elsa plukket henne opp og ga henne jobb.

bearded4. Michael Chiklis spiller Dell Toledo

«The Shield»-stjernen Michael Chiklis spiller sterkkaren Dell Toledo, som nå er gift med Desiree Dupree (Angela Bassett), en kvinne med tre bryster. Kraftpluggen er imidlertid vant til uvanlige kvinner, da han tidligere var gift med Ethel (Bates) og er faren til Jimmy.

strongman_ahstrailer5. Pepper er tilbake!

Fanfavoritten Pepper fra «American Horror Story: Asylum» kommer tilbake i denne runden, og serieskaper Ryan Murphy har lovet at vi denne gangen skal få vite bakgrunnen for at hun endte opp i Briarcliff.

Dette blir spennende.

pepper_dancing6. Twisty the Clown er den ondeste klovnen noensinne

Vi har allerede fått en forsmak på Twisty the Clowns ondskap i en av teaserne, og skuespiller John Carroll Lynch lover at karakteren ikke kommer til å skuffe.

– I løpet av sesongen kommer han til å ta av seg masken, og når du ser hva som er under er jeg sikker på at du besvimer av skrekk, forteller han til Entertainment Weekly.

american-horror-story7. Patti Labelle gjør et gjesteinnhopp

R&B- og soulstjernen Patti LaBelle skal være med i fire episoder i løpet av sesongen, og ifølge forhåndsrapportene legger hun ut på jakt etter Twisty the Clown. Datteren til LaBelle spilles for øvrig av Gabourey Sidibe, som i sin tid ble Oscar-nominert for «Precious».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ormnL7n-bPg?rel=0]

8. Vi får se verdens korteste kvinne!

Det er en drøss skuespillere i «American Horror Story: Freak Show» som vi ikke har nevnt. Emma Roberts og Denis O’Hare spiller for eksempel to svindlere, mens Wes Bentley dukker opp som karakteren Edward Mordrake.

Men vi har lyst til å fokusere litt på 20 år gamle Jyoti Amge. Ikke hørt om henne, sier du? Kanskje ikke så rart, for den indiske kvinnen er ingen skuespiller – til nå har hun vært mest kjent for å være verdens korteste kvinne med sine 62,8 centimeter på sokkelesten.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4HMQNl9KrZc?rel=0]

9. Mykje lys og mykje mørke

Med så mange varierte skuespillere og så mange ulike plott: Hvordan kommer tonen i serien til å bli?

En perfekt miks av tidligere sesonger, ifølge produsent John Landgraf.

– «Freak Show» blir en blanding av tøyset i «Coven» og mørket i «Asylum», sier han til The Huffington Post.

«American Horror Story: Freak Show» kommer på FOX i høst.