Vi varmer opp til «American Horror Story: Freak Show» med et gjensyn med heksene i «Coven»!

Da Angela Bassett og Kathy Bates ble med i den tredje sesongen av «American Horror Story», bidro det sterkt til å gjøre serien enda mer populær enn de som allerede hadde blitt fans i løpet av de to første sesongene – noe også årets Emmy-priser til de to damene beviste (serien fikk til sammen hele 17 nominasjoner!).

Om du ennå ikke har sett tredjesesongen – med undertittel «Coven» – kan du nå glede deg til vår «American Horror Story»-oppkjøring på FOX før fjerde sesong sparker i gang med «Freak Show» i november.

Hver onsdag framover vil FOX nemlig vise to episoder av «American Horror Story: Coven», med start allerede i dag klokka 21.55.

Neste episode kommer så klokka 22.50 – og dette parløpet vil altså fortsette de kommende onsdagene utover høsten.

En perfekt match til de stadig mørkere høstkveldene, ettersom «Coven» – som navnet antyder – tar for seg den hemmelige historien om hekseri og svartekunst i USA.

Det har gått over 300 år siden de fryktelige hekseprosessene i Salem mellom februar 1692 og mai 1693, der over 150 personer ble arrestert og kastet i fengsel mistenkt for hekseri og hedensk trolldom. Flere av dem ble hengt, mens andre døde under forhør eller i fengsel (det var strengt tatt bare i England hekser ble brent på bålet – men noen kunstneriske friheter må man jo ha lov til å ta i en tv-serie).

hekser

Kanskje hadde likevel disse prosessene noe for seg? I «American Horror Story: Coven» blir det nemlig klart at det faktisk var noen hekser som overlevde Salem-prosessene, men disse står nå i fare for å bli utryddet etter en økning av mystiske angrep mot heksene.

Unge jenter blir derfor sendt til den kontroversielle kostkolen Miss Robichaux’s Academy i New Orleans for å lære å beskytte seg selv. Her møter vi den nyankomne Zoe (Taissa Farmiga) som skjuler en skremmende hemmelighet. I tillegg kommer Fiona (Jessica Lange), den lenge fraværende heksemesteren, tilbake til byen – fast bestemt på å beskytte heksesirkelen på sin helt egne måte …

«American Horror Story: Coven» ble stort sett godt mottatt av både kritikere og seere, og ettersom seriens sesonger er antologier – og dermed løsrevne fra hverandre rent historiemessig – er det bare å hive seg i det. To episoder hver onsdag, altså, med start i kveld (og reprise på søndag, om du går glipp av noe).

coven