«The Walking Dead» slår alle rekorder (igjen) med 17,3 millioner seere!

I kveld kunne vi endelig se premieren på sesong fem av «The Walking Dead» på FOX Norge, bare ett døgn etter at episoden ble vist på den amerikanske tv-kanalen AMC.

Nå er USA-tallene for premieren her, og de viser at serien nok en gang slår alle rekorder.

Ifølge HitFix benket hele 17,3 millioner amerikanere seg foran skjermen for å se hvordan det gikk med Rick & co. etter at gruppen ble tatt til fange i Terminus i forrige sesong.

Blant disse var 11 millioner seere i aldersgruppen 18-49 år (vi håper ikke altfor mange yngre seere så episoden!) – totalt var seerøkningen på syv prosent fra forrige rekord ble satt av serien.

Til sammenligning hadde HBO-serien «Game of Thrones» et snitt på rundt sju millioner seere da den gikk på tv i USA.

– Denne festen er helt død – hvem kan ønske seg mer, spøker AMC-sjef Charlie Collier i en uttalelse (med en artig referanse til Oingo Boingos 80-tallsklassiker «Dead Man’s Party») – og fortsetter i samme stil:

– «The Walking Dead» er en av disse stadig mer unike tv-seriene som fortsatt klarer å samle et livepublikum uten å bli kannibalisert av skiftende seervaner. Hvem skulle tro at kannibal-tv kunne få overtaket på kannibaliserte tv-vaner?

Litt artig er det forøvrig at «The Walking Dead»-fansen også er aktive på sosiale medier, noe vi i FOX Norge tydelig merker både på den offisielle Facebook-siden vår og «The Walking Dead»-fansiden – takk til dere for det!

Ifølge AMC genererte nemlig sesongpremieren 1,320,056 tweets og 32,1 millioner Facebook-interaksjoner.

De så nok dette komme, «The Walking Dead»-skaperne, ettersom de allerede forrige uke fornyet serien for en sjette sesong. Hurra!

Følg med her på FOX-bloggen i morgen, da legger vi nemlig ut en liten gjennomgang av episoden. Du kan jo tjuvstarte med å fortelle oss hva du synes om kveldens episode?