Dette er vi mest spent på før kveldens «The Walking Dead»-episode

I kveld klokka 21.55 får vi endelig svaret på noe av det vi har gått i en uke og ventet på.

Da sender vi nemlig episode fire av «The Walking Dead» sesong fem, med undertittelen «Slabtown».

Her er tre av de tingene vi er aller mest spent på i episoden:

1. Hva har skjedd med Beth?

I teaser-traileren til «Slabtown» får vi se Beth våkne opp på det som mest av alt ligner på et sykehus midt i en større by. Det ser litt ut som Atlanta?

I traileren hører vi Daryl fortelle at Beth har vært slått ut lenge, og Rick spørre om hun er død.

Men det er hun altså ikke. Daryl har «vært hos henne en stund» – og hun er ifølge ham «helt borte». Må han forlate henne?

Om du tenker tilbake til hva som skjedde forrige sesong, er det ikke helt sikkert at det er NÅ Daryl har vært sammen med Beth – han tilbrakte jo litt tid med henne før hun ble snappet opp … og at hun er «helt borte» refererer vel kanskje bare til at hun er kidnappet, og ikke død, i koma eller lignende?

Når Beth våkner i teaseren virker hun imidlertid rimelig desorientert – og fast bestemt på å komme seg ut av bygget.

Hvem er det som har tatt Beth, og hva er det de har gjort med henne? Eller har planer om å gjøre?

Vi stoler selvfølgelig ikke på noen i denne serien, så vi tviler på at hun bare er på sykehuset for å få behandling til sin egen fordel …

2. Hvem er det som lurer i buskene?

Helt på slutten av forrige episode så vi Daryl komme ut av buskene, i møte med Michonne utenfor Gabriels kirke.

«Hvor er Carol», spurte Michonne – men fikk ikke et direkte svar fra en litt betuttet Daryl. Han snudde seg mot busken og sa:

«Kom ut.»

Men hvem er der inne?!

homerbusk

Daryl hadde, som vi husker fra tidligere i sesongen, kjørt avgårde sammen med Carol for å følge etter bilen med det hvite korset – som kidnappet Beth i forrige sesong.

I episodens teasertrailer får vi imidlertid høre Daryl si at han «prøvde» å følge etter bilen med det hvite korset. Betyr det at han ikke klarte å ta den igjen?

Og hvordan kan han da samtidig slå fast at Beth «er i live»?

Når Daryl snakker om Beth på den måten han gjør i traileren, er det kanskje ikke henne som venter i buskene. Og om det er Carol, hvorfor gjøre et cliffhanger-poeng ut av det – og hvor er i så fall hun da?

3. Er vi endelig på vei ut av ødemarken?

Byen som Beth ser ut gjennom vinduet på sykehuset er et spennende skue for dem som eventuelt synes at handlingen i «The Walking Dead» har vært i overkant rural de siste sesongene.

beth_by

Vi husker jo Atlanta fra starten av serien, da det var et poeng å komme seg ut av den svært zombiebefolkede byen så kjapt som mulig.

Siden den gang har handlingen flyttet seg fra bondegård til fengsel til småbygder til togterminal – alt sammen omgitt av tett skog.

Selv er vi svært spente på hva som har foregått i bymiljøene i all den tiden Rick & co. har oppholdt seg i ødemarken. Får vi litt Atlanta-action nå?

Og med den andre delen av de overlevende på vei til Washington D.C. i buss: Får vi snart også et glimt av hva som foregår i USA hovedstad, der de militære kanskje fortsatt har grep om enkelte steder?

Følg med på kveldens episode av «The Walking Dead» på FOX Norge klokka 21.55, så får vi forhåpentlig svar på noen av spørsmålene våre!