Hellige hockeysveis! Sannhetene kommer for en dag i «The Walking Dead»

I går var det duket for noen store avsløringer i «The Walking Dead», nærmere sagt i den femte episoden ved navn «Self Help».

Vi fikk definitivt svar på noen av de tingene vi på forhånd lurte på – noe vi skal se nærmere på i denne saken.

Om du ikke fikk sett episoden, bør du derfor vente med å lese saken til du har sett reprisen på FOX Norge, for eksempel i kveld (tirsdag) klokka 22.50, fredag klokka 23.40 eller søndag klokka 22.50.

Her er fem tanker om denne ukas «The Walking Dead»-episode.

1. Ut på tur, alltid sur

Det skal ikke være enkelt å dra på langtur i «The Walking Dead». Ikke bare står det masse forlatte biler i veien, men langs veiene er det tidvis også store mengder zombier.

Likevel er det litt mistenkelig at det går såpass ad undas med bussen som vi følger fra start i denne episoden. Vi skjønte jo at bussen neppe ville vare helt til Washington D.C., og i seriens kjente stil kunne de overlevende ikke bare gå tom for bensin.

bussvelt

Bare se på røyken fra motoren: Det der er ikke en vanlig punktering, gitt …

2. Eugene, du lyver!

Vi har alltid vært litt ambivalente til vitenskapsmannen og pysen Eugene, som virkelig må holdes i hånda hele veien til Washington D.C., der han mer eller mindre har lovet at han kan få en slutt på alt zombietrøbbelet som herjer i verden.

Smart fyr, liksom – han leser til og med bøker. Og ikke av hvilken som helst bok: I H.G. Wells’ «The Shape of Things To Come» fra 1933 , en framtidsberetning som ikke bare forutså andre verdenskrig, men også at vitenskap og rasjonell tenkning en dag ville seire.

smarting

Kanskje Eugene trengte litt inspirasjon? I episoden kommer det nemlig fram at Eugene ikke helt er en mann av sine ord.

Faktisk tvert imot: Han er bare en vanlig lømmel og pyse som ikke hadde klart seg særlig lenge om han ikke hadde fått hjelp fra sånne folk som Abraham.

Her skulle vi hatt noe «Benny Hill»-musikk, gitt:

 

pyse

Hele historien om at han er en vitenskapsmann på jakt etter en potensiell kur i Washington D.C. er bare bløff som han fant på for å gjøre seg viktig, slik at andre kunne passe på at han var trygg.

Men kanskje aller verst: Han lyver også om at han har fått skryt for håret sitt av en viktig fyr. Det er faktisk ingen som liker sveisen!

hockey

3. Hvor går turen videre nå?

Ikke bare har Eugene løyet så det renner av ham, han har også trenert reisen til Washington D.C. slik at det ikke skal bli klart at han ikke aner hva som venter der.

Derfor puttet han glasskår i bensintanken på bussen, noe som forklarer den dramatiske velten.

hocks

Men når de alle vet at alt de var på vei mot bare var basert på Eugenes løgner – hva da? Reiser de tilbake til de andre i kirken, eller fortsetter de mot storbyen?

UFFDA

4. … og får Eugene fortsatt være med?

Ser jo ikke akkurat ut som om Abraham er så glad i Eugene lenger. Smalt godt da hodet til Eugene traff asfalten etter at Abraham hadde latt sine blodige never gå ut over ansiktet hans.

bang

Men, hei – skal vi tro alle flashback-scenene vi fikk se gjennom episoden, hadde ikke Abraham vært her om ikke Eugene hadde løyet til ham til å begynne med. Teller det for noe?

5. Zombier er skjøre vesener

Vi har tidligere stusset litt over hvor lett det faktisk er å kakke hull på hodene til zombiene – de går jo i stykker bare man ser på dem!

Det er kanskje en enkel forklaring på det, ettersom de fleste av dem jo har fått råtne en stund (de ser stadig verre ut med vilje).

Men da Eugene i denne episoden viste at han faktisk kunne ha noe for seg, da han sprayet ned zombiene i brannstasjonen med vann, viste han ikke bare et sjeldent glimt av mot – han viste også i praksis hvor skjøre zombiene faktisk er. Moro!

splash

Tja, hva synes du om denne ukas episode? Tipper noen av dere kanskje har fått litt nok av Eugene nå – og savner sånne som Daryl?

Vel, har du sett! Neste uke blir det «Daryl & Carol-show» på «The Walking Dead»!

Her har du også noen bilder fra både foran og bak kameraet fra ukas episode: