Stram rumpe og en massakre: Dette lærte vi av ukas «American Horror Story: Freak Show»

Åh, ukas episode av «American Horror Story: Freak Show» var både sjokkerende og spennende, og endte med en cliffhanger som fikk oss til å tørste etter mer.

Her er noe av det vi lærte av episode ni i årets sesong – titulert «Tupperware Party Massacre» (nb: spoilere følger!):

 

1. Dandys rumpe er så stram at han kunne knekt nøtter mellom rumpeballene

Til tross for all buzzen rundt Twisty the Clown i starten: Dandy Mott er helt klart den mest minneverdige karakteren i «American Horror Story: Freak Show», og i denne episoden går han totalt bananas.

Først drepte han en kvinne som liknet litt på moren, bare for å kunne lage sin egen hjemmelagde versjon av Bette og Dot med litt superlim og sytråd.

APS2

Deretter massakrerte han alle tupperware-damene – selve symbolet på 50-tallets besteborgerlighet.

AHS10

Før han erklærte at han er en Gud som står over loven, antakelig fordi han har en veltrent rumpe. Har han trent utfall med døde kropper som vekter? Det ville ikke overrasket oss i det hele tatt.

AHS12

 

2. Så mye koster et menneskeliv

Stakkars, stakkars Regina (Gabourey Sidibe) – hun trodde virkelig at hun kunne hamle opp med Dandy Mott …

AHS11

Dandy bestemte seg rett og slett for å innrømme alt til jenta han vokste opp sammen med, åpenbart i den tro at de hadde et spesielt bånd. Men Regina gikk til politiet, som plutselig troppet opp på døra til Dandy (litt merkelig at det lokale politiet i Jupiter bare sendte én mann, men de var kanskje presset på ressurser de også).

Vel, Dandy fant plutselig ut at han ikke syns Regina var så spesiell likevel – og tilbød politimannen følgende sum for å drepe henne:

Og det var nok. PANG! Farvel Regina, vi kjente deg knapt.

AHS20

3. Bette og Dot er blitt smartere

Dot er slett ingen dott, men Bette har tidligere i sesongen manglet endel møblement i toppetasjen for å si det slik.

Men endelig kommer de begge til vettet – de skjønner at de er i livsfare i Elsa Mars’ og Stanleys varetekt, bestemmer seg for å droppe operasjonen, og kommer seg til helsike bort derfra. Yeah!

AHS21

Det spørs om det var så smart å erklære sin kjærlighet til Jimmy (han har jo forelsket seg i storvokste Ima Wiggles, eller elsker han fremdeles Maggie?), men scenen var i hvert fall rørende.

AHS22

Her øynet vi faktisk håp om å få se en ganske spesiell trekant – men det ville kanskje vært litt over streken, selv i en serie som «American Horror Story».

4. Elsa Mars’ solbriller er best

I rekken av motetips fra den kanten: Disse solbrillene!

APS9

5. Begynnelsen på slutten

Det er bare fire episoder igjen av «American Horror Story: Freak Show», og vi begynner å ane at det bygger seg opp til et, eh, klimaks.

AHS19

Jimmy er i fengsel, Dandy er galere enn noensinne, og det spørs om ikke også Stanley blir desperat når han får med seg doktorelskeren for å drepe tvillingene, bare for å oppdage at de nok en gang har forsvunnet.

Det siste bildet i ukas episode er talende i så måte – dette er en gjeng med ryggen mot veggen. Som må stå sammen for å bekjempe en gigantisk fiende med uslukkelig blodtørst, millioner i banken og den strammeste rumpa i Florida.

frre

Dette blir spennende. Get your freak on!

Neste episode ser du på FOX onsdag kl. 21.55. Denne episoden kan ses i reprise kl. 02.10 natt til søndag og søndag kveld kl. 23.50.