The Walking Dead-spinoffen Cobalt vil bli «veldig annerledes»

Vi ser naturligvis spent fram mot premieren på søsterserien til The Walking Dead senere i år – selv om vi strengt tatt ikke vet all verden om hva vi har i vente.

Enda mer spente blir vi nå som The Walking Dead-skaper Robert Kirkman letter på sløret og sier at serien blir «veldig annerledes».

Litt vet vi riktignok om Cobalt, som kodenavnet til spinoff-serien er – som at den skal foregå i Los Angeles litt før hendelsene i The Walking Dead, og hvem som skal spille både den mannlige og kvinnelige hovedrollen.

Men nå som AMC gjør seg klare for å begynne innspillingen av serien, har Entertainment Weekly snakket Kirkman litt mer om hva vi har i vente.

– Jeg vil vel si at dette blir en serie om familie. Men det blir en serie om en annen type familie som vi ikke har utforsket i The Walking Dead enn så lenge, sier Kirkman.

Ifølge en tidlig synopsis som ble lekket på nettet, skal Cliff Curtis spille en fraskilt lærer som har slått seg sammen med en lærer spilt av Kim Dickens (sist sett som etterforsker i Gone Girl).

Med seg har de også hennes to voksne barn, spilt av Frank Dillane og Alycia Debnam Carey.

hovedollene

 

– Det vi prøver å gjøre med The Walking Dead-spinoffen, er å gjøre historien så gjenkjennelig som mulig for folk som elsker The Walking Dead, noe som betyr at du får den type ting du kan forvente fra en The Walking Dead-historie, sier Kirkman, og fortsetter:

– Men, på samme tid vil vi fortelle disse historiene på fullstendig forskjellige vis med fullstendig annerledes folk i en helt annerledes settning – noe som kommer til å føre til en fundamentalt annerledes serie. Jeg tror at The Walking Dead-spinoffen kommer til å se og føles oppsiktsvekkende annerledes.

Videre forteller Kirkman at man ikke behøver å ha sett noe av The Walking Dead fra før for å kunne sette pris på Cobalt (men hei, hvem er det som aldri har sett på The Walking Dead?!).

– Vi vil at dette skal være en ny tv-serie som kan stå på egne bein. Du kan se på The Walking Dead-spinoffen selv om du aldri har sett en episode av The Walking Dead, og likevel få en virkelig stor, rik og givende opplevelse. Det må bli en serie som kan klare seg selv, og jeg tror vi har oppnådd det når vi starter innspillingen om et par dager. Jeg er virkelig spent, sier Kirkman.

kirktopp

Som produsent på begge tv-seriene og skaper av den originale tegneserien, har Kirkman naturligvis god oversikt over hele The Walking Dead-universet. Nå røper han også at den nye serien ikke vil by på noen kjente fjes:

– Den foregår i Los Angeles. Det er en del av verden vi tidligere aldri har utforsket i tegneserien. Teoretisk sett kan noe som dette også skje i Los Angeles i tegneserieuniverset, men vi viser ikke den delen av verden der. Så selv om serien kan passe inn i den verdenen, vil den bare by på helt nye karakterer, helt nye hendelser og masse sinnsyke ting.

En ting vi i hvert fall nå vet, er at vi om mulig gleder oss enda mer til den nye serien – som vi ennå ikke vet når eller hvor skal sendes her i Norge.

Nye episoder av The Walking Dead er imidlertid rett rundt hjørnet her på FOX, med oppstart av de siste episodene i sesong fem mandag 9. februar.