Peppers salte tårer! Her er fem tanker om ukas «American Horror Story: Freak Show»

«Orphans» var tittelen på ukas episode av «American Horror Story: Freak Show», og her fikk vi en liten pustepause for å se på historien til flere av de sentrale karakterene.

Et fint avsnitt, til tross for null og niks Dandy (ikke gjør det til en vane, please?). Her er fem ting vi tenkte litt ekstra over:

1. Gisp! Alt henger sammen

AHS8

Den store avsløringen i denne episoden var at universene i «American Horror Story: Freak Show» og «American Horror Story: Asylum» henger sammen – noe vi i og for seg visste siden Pepper dukker opp i begge.

Men her fikk vi i hvert fall vite hvordan Pepper endte opp på Briarcliff. Elsa Mars leverte henne tilbake til søsteren, en martinislurpende svinaktig hurpe som klarte å pådra seg et barn selv om hun nærmet seg 50 år.

Da barnet ble født fikk søsteren helt noia av all skrikingen, og tvang Pepper til å ta seg av det.

AY6

Men fremdeles fikk hun ikke drikke martinien i fred – derfor drepte hun og mannen ungen, mens de la all skyld på Pepper.

AHS7

Og vips endte hun opp i hendene til Sister Mary Eunice McKee (Lily Rabe). Åh, som vi har savnet deg, din (merkelig sexy) djevelske nonnesatan.

mary

 

2. Sterk Pepper

OK, Pepper har vært en kulthelt for «American Horror Story»-fansen lenge, mye grunnet sitt noe særegne utseende, men med denne episoden skrev både figuren og skuespiller Naomi Grossman seg inn i nyere tv-historie.

Her fikk Pepper vist seg som en sår og dyp karakter helt fra åpningen, der hun stod og sørget over liket etter sin sjelefrende Salty.

AY1

Da hun tok farvel med Elsa Mars satt vi faktisk med en tjukk klump i halsen. Stakkars lille egghode.

AY4

Stas at Naomi Grossman fikk vist sitt register etter alle timene i sminkestolen.

3. Så mye koster Ma Petite

Det var mange flashbacks i denne episoden, og blant de mer interessante var historien om hvordan Ma Petite kom seg til sirkuset.

Hun ble nemlig solgt til Elsa for den nette sum av tre kasser med Dr. Pepper-cola! Det må jo sies å være en god pris.

AY2

Særlig siden Stanley solgte liket hennes til museet for 3000 dollar for noen episoder siden. Her snakker vi prisøkning som overgår selv boligmarkedet i Oslo.

 

4. RIP til dildohendene

Jimmy var i kjempetrøbbel etter å ha blitt fengslet i forrige episode, men Stanley visste råd: Han kunne skaffe penger til de beste advokatene.

Alt Jimmy trengte å gjøre var å amputere disse hummerhendene sine og selge dem til museet. Han trengte dem jo strengt tatt ikke lenger, særlig siden alle kvinnene som han brukte dildofingrene sine på døde i forrige episode.

Stakkars Maggie besvimte imidlertid da hun fikk se sin kjæres mest særegne kroppsdeler på utstilling. Farvel, multiorgasmer:

AY3

Vi har et forslag til et par kule proteser, hvis han trenger.

edward-final-blog-post

5. Elsa blir stjerne til slutt!

Uæh, for en ubehagelig overraskelse mot slutten av episoden. Sympatien for Elsa Mars har blitt mindre og mindre for hver episode (selv om det kanskje ikke er så rart at du blir litt koko etter å ha fått beina motorsaget av, utført av S&M-nazister med forkjærlighet for snuff-filmer).

Uansett: Man pleier å bli straffet for sine ugjerninger i «American Horror Story», men helt på slutten fikk vi en titt inn i framtida da Pepper ankom Briarcliff. Pepper ble satt til å sortere blader, og DER, på forsiden av LIFE Magazine, fikk vi se at Elsa åpenbart lykkes til slutt:

AY5

Grmf. Hva betyr dette? Får Elsa virkelig sitt eget tv-show, selv om Stanley slett ikke har kontakter i Hollywood som han påstår?

Forhåpentlig får vi noen svar, kanskje allerede til neste uke. Da er det duket for den episoden der Neil Patrick Harris er med. Du vet, han som spiller Barney Stinson i «How I Met Your Mother».

Suit up! Vi snakkes da.

Denne episoden av «American Horror Story: Freak Show» kan ses i reprise på FOX natt til søndag kl. 02.15 og søndag kveld kl. 23:50.