Vi hadde nesten glemt hvor mørkt det kan bli i The Walking Dead

Endelig var The Walking Dead tilbake på tv-ruta etter en lang vinterpause.

Etter sjokket med Beth før jul, var det kanskje lov å håpe på at de overlevende skulle få puste ut litt når de skulle samle seg og planlegge veien videre.

Men, som med alltid i The Walking Dead: Det går ikke alltid som man håper på.

OBS: Denne saken inneholder spoilere fra episoden som ble sendt på FOX i går. Fikk du ikke med deg den, kan du se reprisen i kveld (tirsdag) klokka 22.55, lørdag 23.40 eller søndag 22.55.

Her er fem tanker om gårsdagens «The Walking Dead»-episode, kalt «What Happened and What’s Going On»:

1. Som alltid – ting er ikke som vi tror

Fra vi så de sørgende samlet rundt en begravelse i de første trailerne, trodde vi selvfølgelig at det dreide seg om Beth som skulle i jorda.

Det eneste vi ikke skjønte så mye av, var innklippene med et familiebilde av to unge gutter som vi ikke kunne huske å ha sett før.

Ettersom episoden er regissert av seriens zombieeffektguru Grec Nicotero, burde det egentlig ikke komme som en overraskelse at virkeligheten også her ble sminket litt på.

Det var nemlig ikke Beth som skulle i graven …

2. Å nei, Tyreese!

De to gutta på bildet i starten, viste seg å være Noahs småbrødre. Gruppen dro nemlig rett til det stedet der Noah hadde tenkt å rømme til med Beth, der han vokste opp og hadde familien sin.

Vel framme er det imidlertid bare sorgen å se, med nedbrente hus og lik overalt – samt noen zombier som vandrer rundt i det som en gang var en trygg sone.

At den ikke lenger er trygg, er noe Tyreese dessverre fikk merke på kroppen. Han stirrer seg blind på bildet av tvillingbrødrene  … og merker ikke at en zombie-lillebror kommer opp bak ham.

Uff. Etter amputasjonen til Hershel tenkte vi kanskje at dette kunne gå bra – spesielt da Tyreese i angrep nummer to tenkte raskt noe sånn som «vel, armen er jo fucked» og stappet den i kjeften på zombien.

twd_bilder12

… men vi burde kanskje ha sett litt nærmere på skiltet på døra bak der.

twd_bilder10

De andre kommer Tyreese til unnsetning litt for seint. Da har han allerede vært bitt litt for lenge, kan det virke som – spesielt tatt i betraktning hva som foregikk i huet hans mens han venta.

3. Beth er tilbake!

… men kanskje ikke på den måten som svært mange sorgfulle fans håpet på da de lagde en underskriftskampanje for å få henne tilbake til serien – til tross for det som skjedde.

twd_bilder08

For jaggu var ikke Beth tilbake på skjermen – sammen med «blomsterjentene», Bob,  han Terminus-vakten som helt riktig spådde at Tyreese snart ville dø … og The Governor.

Som for anledningen valgte å holde en liten powerpoint-presentasjon.

gov

Alt sammen i hodet til en døende Tyreese, selvfølgelig.

Men Beth-fansen må jo synes det er ålreit av TWD-serieskaperne at hun fikk synge en liten trall på tv – spesielt med tanke på musikkarrieren skuespiller Emily Kinney har på si?

4. Drar de til Washington likevel?

Da det viste seg at Eugene løy om en potensiell kur i Washington D.C., ble vi litt skuffa. Vi som var så nysgjerrige på hvordan ståa er i USAs hovedstad – et sted som garantert har nok militærkraft til å kunne kjempe tilbake med litt muskler?

Vel, det er vel det også Michonne må ha tenkt, når hun foreslår for Rick at de drar dit på tross av Eugenes løgn. En frustrasjon godt hjulpet på vei av en hel haug zombielik som ligger strødd – kappet i småbiter.

Og vet du hva? Rick var enig. Kanskje vi får se byen likevel?

Mer fikk de imidlertid ikke diskutert den saken, før Noahs rop om hjelp fikk dem på andre tanker.

5. Hva er greia med de istykkerkappa zombiene?

Ikke bare var det noen som hadde hakket løs på zombiene utenfor Noahs tidligere hjemsted.

Litt utenfor byen, før de kom dit, snublet de også over et billass med «levende» zombiekropper uten armer og underkropp.

kropper

… hvorav en av dem har en stor W skåret inn i panna.

w

Kan det ha noe sammenheng med det som sto på veggen i bakgrunnen der, «Wolves Not Far»?

wolves

Mens Tyreese lå og ventet på hjelp, og mens de alle sitter i bilen etterpå, kommer det også radiorapporter (fra hvem?) om både et angrep som har drept minst 68 folk i «The Republic» – utført av en bande som tenner på hus og driver med kannibalisme. Ulvene?

Eller var radiorapportene bare i hodet på Tyreese?

twd_bilder01

I bilen ser Tyreese nok en gang en rekke spøkelser, blant annet han Terminus-vakten som igjen minner Tyreese på at hans valg kan ha direkte påvirket skjebnen til både Bob, Beth og ham selv – noe spøkelses-Bob (som også sitter i bilen) heldigvis benekter.

Og så er det over og ut for denne gang.

twd_bilder07

Hmm … det blir visst nok en spennende runde med The Walking Dead i ukene som kommer!