Herregud! HERREGUD! Fem tanker om den spinnville «American Horror Story: Freak Show»-avslutningen

Might as well go out with a bang, sier Elsa Mars en gang i løpet av den siste episoden av «American Horror Story: Freak Show» – og så enkelt kan vel hele greia oppsummeres.

For: Ojoj, her var det MYE som skjedde og mange løse tråder som skulle nøstes opp.

Men, for siste gang: Du må ikke finne på å lese dette før du har sett episoden selv. Gikk du glipp av den i går har du anledning til å se den i reprise seinere i uka. Sendetidene finner du her.

Så, la oss gå i gang:

 

1. En liten massakre til forrett

Vi hadde knapt fått satt oss og saltet popcornet før nesten samtlige av karakterene hadde forsvunnet. Pang – borte!

Anledningen var at Dandy, som hadde kjøpt sirkuset, følte seg ydmyket da ingen ville kjøpe billetter for å høre ham synge Cole Porter.

Derfor tok han fram pistolen og bestemte seg for å massakrere hele gjengen. Fullkomment logisk. Moralen er: Du må aldri nekte en mann å synge Cole Porter. Aldri!

mass1

mass2

mass3

mass4

Ingen skal anklage Dandy for ikke å ha vært effektiv, i hvert fall. Men det var tre (fire?) mennesker som fikk leve. Mer om det veldig straks.

 

2. «Den gutten var en stjerne»

For det neste vi fikk se var at Dandy giftet seg med Bette og Dot i et fullstendig smakløst bryllup uten gjester:

bryllup

Men dette luktet muffens lang vei, og ganske riktig – Bette og Dot hadde smuglet inn Jimmy og frøken trippelpupp inn bakveien, og forgiftet ham. Tid for hevn!

Og hvordan ta livet av Dandy? Det gjelder å lage litt show, som Jimmy sa. Derfor plasserte de ham i et bur som de fylte gradvis med vann, mens de selv satte seg for å spise popcorn og bivåne det hele.

dandy

popcorn

Farvel, Dandy – den mest elskelige bortskjemte psykoseriemorderen vi noensinne har sett på tv:

dandy_doed

 

3. Hollywood-drømmen gikk i oppfyllelse

elsa222

Det er vel bare en serie som «American Horror Story» som kan slippe unna med å hoppe åtte år fram i tid i siste halvdel av aller siste episode.

Vi fikk se hvordan Elsa Mars gjorde kometkarriere i Hollywood. Uvisst hvordan, siden Elsas eneste åpenbare talent var å synge ålreite coverversjoner av David Bowie-klassikere.

Svaret på karriereløftet fikk vi idet vi hørte mer om mannen hennes, spilt av David Burtka, som var en mektig Hollywood-manager. Vi får også se at Elsa ga ham… visse gjenytelser for å hjelpe henne med karrieren.

gjenyt

Men nå var problemene i ferd med å tårne seg opp. Elsas tyske S/M-fortid var i ferd med å komme ut i sladderpressen, mannen ville forlate henne og karrieren var i ferd med å gå i dass.

De ble likevel enige om å gjøre en siste opptreden: Et Halloween-show på tv.

 

4. Alle gode freaks kommer til himmelen

For å gjøre kort prosess: Edward Mordrake (husker ham?) dukket opp under Halloween-showet, mens Elsa sang David Bowie igjen –  «Heroes» denne gangen.

Han hadde imidlertid ikke tenkt til å ta henne med seg til underverden (hyggelig å se Twisty the Clown igjen!), men drepte henne på scenen.

Trist? Neida – dette var nemlig en helsikes happy ending. Elsa kom nemlig til en egen freak-utgave av Paradis, der alle de drepte folka fra sirkuset befant seg. Inkludert Ma Petite!

mapetite

Sukk, håper Ma Petite er der når jeg en dag skal dø også.

 

5. Farvel, Jessica Lange!

Og det endelige teppefallet kom akkurat idet Elsa Mars skulle bælje «Life on Mars» enda en gang.

jessica_siste

Et passende farvel for Jessica Lange, som har sagt at hun ikke vil være med på neste sesong av «American Horror Story» (den som kanskje skal ha handling i verdensrommet).

Litt synd, for hun har vært helt fantastisk i fire sesonger – og serien har ført til at en ny generasjon har oppdaget hennes storhet.

Likevel: Takk for innsatsen!

lang33

 

Takk til deg også for at du har fulgt oss gjennom de 13 episodene. Husk å sjekk innom FOX-bloggen jevnlig for masse nytt om «The Walking Dead» og de andre seriene og filmene vi sender.

Snakkes ved neste korsvei!