«Vi er de levende døde»: Et sterkt øyeblikk i The Walking Dead

Vi håper du hadde et stort glass med noe godt å drikke og litt snacks med deg foran skjermen da du så på The Walking Dead på FOX i går.

Det var ikke fritt for at vi både ble litt tørre i halsen og svette da vi så alt de overlevende måtte gjennom!

Om du har opplevelsen til gode, inneholder nok denne oppsummeringen av episoden litt for mange spoilere – da foreslår vi i stedet at du bunkrer opp med litt proviant til reprisen i kveld (tirsdag) klokka 22.55, lørdag 23.40 eller søndag 22.55.

Her er fem tanker om episode nummer i ti i sesong fem av The Walking Dead, med undertittelen «Them».

1. Gi disse menneskene litt vann!

Uffameien, vi unner ingen å nær tørste eller sulte i hjel, slik de overlevende tilsynelatende er faretruende nær når vi møter dem i episoden.

På desperat jakt etter både tørt og vått, er det forståelig at enkelte blir desperate.

Men hvor desperat hadde du måttet være for å spise en meitemark? Javisst er det mange proteiner og alt det der, men … en meitemark?!

mark

Desperasjon kan jo også drive enkelte til å spise hundekjøtt, og da er det jo beleilig at det kommer noen sjeldne bikkjer gående – ganske desperate de også. Inntil de bli skutt av en småforbanna Sasha.

bikkjer

Vi får se alle kose seg med hundekjøtt (bortsett fra Glenn – kanskje det var bevisst at TWD-skaperne ikke viste en asiater kose seg med hundekjøtt på skjermen …).

Mens hundekjøttet grilles, benytter presten Gabriel anledningen til å rive av seg den geistlige kragen rundt halsen og hive den på bålet. Har hans tillit til Gud nådd bunnpunktet?

2. … men ikke SÅ desperate

Litt lenger nedi veien, etter å ha gått tom for bensin, enda mer energi og en liten gjeng med zombiestalkers, er det imidlertid noen som vil gi våre venner litt vann. En vannvenn, rett og slett.

vannvenn

Men så desperate er de ikke. Etter alt som har skjedd etter møter med fremmede tidligere i serien, forstår vi at gjengen er smått skeptisk til «gratis» vann i veikanten.

Alle unntatt tørste-Eugene.

vann

Hvem er så denne vennen, mon tro?

3. Regn!

Har du noen gang prøvd å drikke regn ved å legge hodet bakover og strekke ut tungen?

Vel, Eugene og de andre lar ikke anledningen gå fra seg når det brått begynner å regne.

Skjermbilde 2015-02-17 kl. 20.20.02

Det kommer imidlertid litt for mye av det gode fra oven, og alle sammen søker tilflukt i låven Daryl fant mens han tok seg en sippe-mens-man-brenner-seg-med-sigg-pause litt tidligere.

Mens stormen tar tak, kommer – tada! – en gjeng zombier  og truer med å bryte seg inn i låven. Alle trår til for å holde igjen dørene – før det brått kommer såpass kraftige vindkast at Gabriel nesten må begynne å tro litt igjen.

Det er rett og slett en mirakelstorm, som presterer å spidde ALLE zombiene som truet med å komme seg inn – uten å rive den tilsynelatende superskrøpelige låvebygningen!

Skjermbilde 2015-02-17 kl. 20.38.04

4. Ah, de er levende døde!

Mens de overlevende søker ly i låven, får vi oppleve en viktig scene som vi som har lest tegneserien har ventet på – en scene så rørende at Andrew «Rick» Lincoln etter sigende begynte å grine da han leste den.

Her er hele historien som Rick forteller til de andre:

When I was a kid, I asked my grandpa once if he ever killed any Germans in the war. He wouldn’t answer. He said that was grown up stuff, so…. So I asked if the Germans ever tried to kill him, but he got real quiet. He said he was dead the minute he steeped into enemy territory. Every day he woke up he told himself, ‘rest in peace—now get up and go to war.’ And then after a few years of pretending he was dead, he made it out alive. And that’s the trick of it, I think. We do what we need to do, and then we get to live. But no matter what we find in DC I know we’ll be okay, because this is how we survive. We tell ourselves that we are the walking dead.

Aaaah … «we are the walking dead»! Snakk om metahöjdare!

5. Hils på vår nye venn

Som vi tidligere har varslet om, vil denne sesongen by på en ny hovedfigur – den homofile Aaron, spilt av Ross Marquand.

Og der var han visst!

ross

Det er mest sannsynlig Aaron som etterlot vannet på veien tidligere, og mest sannsynlig vil han prøve å lokke med seg de andre til det (relativt) sikre samfunnet Alexandria – som tegneserieleserne husker godt.

Og bare så det er sagt: Om det er Aaron og Alexandria vi nå skal uforske videre i serien, utelukker ikke tegneserien at vi skal få møte både den fryktelige fyren Negan og fabrikkområdet The Sanctuary … tvert imot.

Veien videre blir med andre ord svært spennende – neste episode kommer førstkommende mandag klokka 21.55 på FOX!