Hold deg fast – i kveld begynner fantasyserien The Librarians på FOX!

Jasså, en tv-serie om bibliotekarer? «Det kan vel neppe være særlig spennende», tenker du kanskje.

Men da tar du feil! The Librarians, som har premiere på FOX i kveld med en dobbeltepisode fra klokka 21.00, er nemlig en heseblesende reise gjennom en fantasifull verden du knapt visste fantes.

Her er fem tanker om serien:

1. Len deg godt tilbake!

Dette er en serie for deg som er glad i skamløs underholdning og en verden der det er mer mellom himmel enn jord enn du tror. Vi lener oss mer på den type vitenskap vi kjenner igjen fra Indiana Jones og Doctor Who enn den du finner på Blindern, for å si det sånn.

Derfor er det viktig å slappe heeelt av når du ser The Librarians. Med et premiss basert på tullete humor, retrofølelse, magi, fantastiske historiske gjenstander og en urgammel organisasjon skjult under New Yorks Metropolitan-bibliotek.

Det hemmelige biblioteket er veldig kult. Uansett, det er lov å drømme om et slikt hemmelig rom fullt av ting vi egentlig ikke tror på. Eller? Bra tv blir det i hvert fall for oss som liker sånt.

2. En finfin overgang fra film til serie

Noen vil kanskje innvende at The Librarians kan minne mistenkelig mye om serien Warehouse 13 … men da vet de kanskje ikke hvem som kom først.

The Librarians bygger nemlig videre på de populære tv-filmene The Librarian. I trilogien som kom ut mellom 2004 og 2008 ble vi først kjent med den opprinnelige bibliotekaren Flynn Carsen, spilt av Noah Wyle (Akutten, Falling Skies).

Hans look og innstilling fungerer som en fin overgang til den nye bibliotek-gjengen med Rebecca Romijn (X-Men) i spissen som The Guardian. Noah Wyle er ikke med hele tida, men dukker opp her og der gjennom hele første sesong.

3. Store doser herlig eventyr

Alt du har sett og tenkt når det gjelder forskjellige dimensjoner, tidsreiser, magi, historiske gjenstander, øyeblikk og  personer, onde organisasjoner og apolakyptiske konspirasjonsteorier er med i denne miksen.

I tillegg er alle sammen selvfølgelig absurd intelligente. Eller gode til å slåss. Eller har det i kjeften. Eller, aller helst, alt på én gang.

I de første episodene er det spesielt mye snakk om kong Arthur og hans magiske artifakter – du kan jo lese litt mer om det er noe sannhet i disse legendene på bloggen til National Geographic Channel.

4. Allerede en suksess

Da TNT viste filmtrilogien The Librarian, sørget den for rekordtall på amerikansk kabel-tv med flere millioner seere. Naturlig nok ville filmfansen ha  mer da serien hadde USA-premiere  første uken i desember i fjor: Hele 5,4 millioner seere flokket seg foran skjermen, og The Librarians ble dermed årets mest sette nye serielansering på kabel blant personer 25-54 år.

Det er gode nyheter for oss, ettersom det også begyr at sesong to allerede er bekreftet. Dermed er det bare å la seg underholde gjennom hele sesong én på FOX utover våren, med visshet om at du kan glede deg til flere episoder i fremtiden.

5. Skilt ved fødselen?

I tillegg til Noah Wyle og Rebecca Romijn, møter vi Lindy Booth (Dawn of the Dead, The Philanthropist), Emmy-vinner John Larroquette (Night Court, Deception) og Christian Kane (Leverage, Angel) i hovedrollene.

Men vent nå litt! Ligner ikke sistnevnte litt på en vi har sett før … nemlig den norske standup-komikeren og Senkveld-sidekicken Nilsi?

nilsi

Her er den offisielle synopsisen til The Librarians:

The Librarians forteller historien om en hemmelig organisasjon som holder til under biblioteket Gothams Metropolitan Public Library. Her jobber bibliotekaren Flynn Carlson (Noah Wyle), som i likhet med sine forgjengere, dedikerer all sin tid til å beskytte resten av verden fra en magisk og bisarr virkelighet – noe han gjør ved å løse mysterier, kjempe mot unaturlige krefter og samle mystiske artefakter. Flynn er ansvarlig for bibliotekets innhold, og enda viktigere, å hindre det fra å falle i gale hender.

Når en gammel kult kalt «The Serpent Society» truer med å ødelegge det teknologiske samfunnet vi lever i, blir jobben som bibliotekar mer enn hva én person kan håndtere. Dermed rekrutterer biblioteket fire ekstraordinære personer, som sammen med Flynn skal forsvare og redde verden fra overnaturlige trusler. Det blir en hektisk kamp når begge parter må jakte på Kong Arthurs krone.

The Librarians har premiere onsdag 18. februar kl. 21.00, etterfulgt av episode to kl. 21.55. Nye episoder sendes hver onsdag kl. 21.55.