Lukk opp din hjertedør, Rick – alle kan vel ikke være fiender der ute?

Gårsdagens episode av The Walking Dead hadde alt: Nye folk, spennende action og ikke minst introduksjonen av et nytt sted som potensielt kan prege serien i en god stund framover.

Her er våre fem tanker om episoden, som har undertittelen The Distance. Artikkelen inneholder mange spoilere, så om du ikke fikk den med deg, anbefaler vi at du venter med å lese til du har sett en av reprisene tirsdag 22.55, lørdag 23.40 eller  søndag 22.55.

1. Hvilket ærend har Aaron?

Han som brått dukket opp av skogen i slutten av andre episoden og introduserte seg som Aaron, viste seg å være nettopp den vi trodde – en rekrutterer til det tilsynelatende sikre området Alexandria – et sted inngjerdet bak en solid stålmur.

Han kommer ifølge seg selv med fredelige hensikter: Hans ærend er å overtale dem til å følge ham tilbake til Alexandria for å gjennomføre en «audition».

aaron

Ved siden av den solide stålmuren, er nemlig sikkerhetssonen avghengig av folk for at ting skal kunne gå rundt. Og etter å ha fulgt i fotsporene til gruppen mens de kjempet seg gjennom skogen, fant Aaron ut at dette var skikkelige folk som kunne bidra med noe godt.

 

2. «The Ricktator» er seg selv lik

Fremmedfrykt kan være en fæl greie – i hvert fall i vårt zombiefrie samfunn.

Men etter at det Rick & co. har vært gjennom, kan vi godt skjønne at gruppen har en viss iboende skepsis til folk som ut av det blå kommer og sier at de bare vil dem vel.

Dette blikket lyser ikke akkurat «velkommen»:

rick

Likevel: Det er en viss forskjell på sunn skepsis og … den måten Rick velger å ta imot sin nye gjest på.

ricktator

Begynner ikke Rick å gjøre seg fortjent til kallenavnet «The Ricktator» nå, mon tro?

Ta bare måten han TVINGER Aaron til å spise eplesaus. Hvem gjør egentlig sånt?

epk

Det er i hvert fall ikke alle i gruppen som er helt enig i hans overbeskyttende taktikker. Her kommer det en tilsynelatende ærlig fyr og lover dem trygt tilhold bak sikre murer, og så skal de ikke benytte seg av sjansen?

 

3. Ut på tur igjen

Etter mye om og men blir det klart for gruppen at Aaron snakker sant – i hvert fall om detaljene knyttet til hans siste utflukt.

Derfor bestemmer de seg for å forlate den illeluktende låven dra ut på veien igjen – men denne gangen med et konkret mål: Alexandria.

Underveis  støter de imidlertid på noen zombier. Bokstavelig talt.

crash

En bil tåler ikke mer enn kanskje fem-seks zombier i radiatoren, så Rick, Michonne, Glenn og Aaron blir nødt til å stoppe – og da får de øye på et nødbluss.

grillgorr

Det er dråpen som får det til å renne over for Aaron, som løper bakbundet rett inn i mørke skogen der enda flere zombier venter.

Heldigvis er det også noen få lysglimt i alt mørket.

lys

 

4. Nå ryker skjegget?

Det er kanskje ikke rart at Aaron oppførte seg litt rart og uselvisk – det var nemlig hans kjære Eric som hadde skutt opp nødblusset.

Jepp, ønsk velkommen til de første homofile karakterene i The Walking Dead!

gjensyn

Nå skal vi ikke lene oss på stereotypiene – gutta har sikkert god tilgang på vann og barbersaker i Alexandria. Men legg merke til hvor rene og pene Aaron og Eric er i tøyet, samt hvor lite skjegg de har på hakene sine!

Om alt virkelig er trygt i Alexandria, kanskje Rick og de andre i gruppa endelig kan finne litt pusterom til å rydde opp litt i ansiktene sine?

 

5. Er egentlig Alexandria trygt?

Vi er kanskje ikke helt overbeviste – spesielt ikke etter det Michonne påpekte i bilen om at Aaron ikke hadde med noen av Alexandrias innbyggere på bildene han viste dem.

Rick har vel også steder som Woodbury og Terminus i bakhodet når han tar en liten pause i buskene rett før de ankommer stedet. Ikke for å tisse, men for å gjemme en pistol i en miksmaster.

gunmix

Mon tro når den pistolen kommer tilbake i miksen senere i sesongen – og i hvilken anledning?

Om alt skulle gå til hundene i Alexandria (vi snakker tross alt om The Walking Dead her), så er det interessant å vite at vi nå er ganske nærme Washington D.C. Lurer på hvordan ståa er i gatene der?

wash

Uansett: Ved episodens slutt er vi utenfor Alexandrias lukkede porter, der vi såvidt kan høre barn leke på andre siden.

En av de siste tingene som blir sagt i episoden, er Carols trøstende ord til Rick: «Selv om du tok feil, har du fortsatt rett.»

Nå gjenstår bare ett spørsmål: Vil lille Judith kjenne igjen faren sin om han tar skjegget?

rickjud

Neida, vi lurer selvfølgelig også på hva som venter på andre siden av porten.

Mer om det i neste uke, når The Walking Dead returnerer på FOX mandag klokka 21.55!