Mye lurer under overflaten i spenningsserien DIG – også i Norge!

Gjennom de siste årene er vi blitt bortskjemt med gode spenningserier som involverer mystiske konspirasjoner – og mange av disse kan vi takke folk som «Homeland»-skaper Gideon Raff og Heroes-skaper Tim Kring for.

Når disse to gutta nå har gått sammen om den nye serien DIG, som har premiere førstkommende mandag 13. april kl. 21.55 på FOX, er det med andre ord god grunn til å følge med.

Spesielt ettersom deler av handlingen foregår i Norge!

I den ti episoder lange thrillerserien, som nå overtar hedersplassen etter The Walking Dead på mandagene utover våren, følger vi blant andre den Golden Globe-nominerte Jason Isaacs (Harry Potter-filmene) og Emmy Award-vinneren Anne Heche i opprullingen av en mystisk mordgåte som knytter seg til det moderne Jerusalem – med tråder tilbake til en 2000 år gammel konspirasjon.

Under overflaten – bokstavelig talt! – foregår det nemlig ting som i starten framstår som uforklarlige. Men etterhvert som de nøster opp i det som i utgangspunktet er en drapssak, vil vi forstå at dette er en mysterium som stikker svært dypt – og som spenner seg over tid, religioner og kontinenter.

dig_sak

Bli derfor ikke overrasket når du i seriens aller første episode får oppleve en gjeng ortodokse jøder ankomme et snødekt landskap i «Oppland, Norway» – akkurat i tide til å bivåne fødselen av en rødhåret kalv.

Hva kan dette ha å gjøre med det mystiske drapet i Jerusalem å gjøre? Mer enn du kanskje skulle tro …

Andre medvirkende skuespillere er Alison Sudol (A Fine Frenzy), David Costabile (Breaking Bad), Richard E. Grant (Downton Abbey), Regina Taylor (The Unit),Lauren Ambrose (Six Feet Under), Omar Metwally (Non-Stop) og Ori Pfeffer (World War Z).

Få med deg premieren av «DIG» på FOX mandag 13. april klokka 21.55!