Vi går Wayward Pines etter i sømmene – episode 7

Begynner du å bli svimmel av alt det merkelige som skjer i Wayward Pines? Vel, da er du ikke alene.

Før vi nerder videre om ukas episode: Ikke les videre med mindre du har sett den. Og har du ikke det, går den i reprise i natt (fredag) klokka 01.45, søndag 22.55, mandag 22.55 og neste torsdag 21.00.

Alle ombord? Ok, da går vi i gang med fem tanker om episode sju, med undertittelen «Betrayal». Passende tittel, gitt.

 

1. Jaså, ja …

Som vi er blitt fortalt gjentatte ganger, senest med avsløringen av hva som skjedde med den første gjengen som fikk vite sannheten om Wayward Pines, er det ikke alle – spesielt blant det voksne – som takler det hele.

Så når Burke forteller både kona og Kate at de alle lever 2000 år inn i fremtiden og at de er de siste menneskene på jorda, kunne han like godt slengt på at jorda er flat og at nesene deres er laget av pannekaker.

trorikke

Endelig kan i hvert fall de to damene ha noe til felles, som når de bekymrer seg over at Burke er blitt hjernevasket av folka som styrer byen.

Motivasjonen bak bekymringen er derimot ganske forskjellig: Kona er bare bekymret for koko-tendensene til ektemannen, mens Kate forståelig nok misliker tanken på at «folka i fjellet» kan ha kommet under huden på Ethan. Terrorist som hun er.

 

2. *plystre, plystre*

Vi lot som vi var opptatt med telefonen og så beskjemmet bort fra skjermen under denne scenen – og priser oss lykkelige for at seksualundervisningen vår aldri var såpass direkte.

flaut

Stakkars Ben. Eller, kanskje ikke, når vi tenker nærmere etter.

Denne scenen var vi forøvrig heller ikke akkurat kjempekomfortable med:

flaut2

 

3. Terrortullinger

Den første regelen i den hemmelige terrorklubben, er å ikke snakke om terrorklubben. En regel som er like viktig å overholde i Wayward Pines som den er vanskelig å opprettholde, all overvåkingen tatt i betraktning.

kamera

Men det hjelper ikke å holde kjeft om bombeplaner, når du kuker det til så grundig som det mislykkede forsøket på bilboming av Burke-familien.

blinkeklokke

I det hemmelige innbyggerarkivet finner Ethan raskt fram til hvem av innbyggerne som tidligere har jobbet som bombespesialister.

Og derfra er det ganske lett å rulle opp terrorligaen – spesielt etter at Burke tar mange av dem på fersken idet de prøver å sprenge hull i gjerdet.

Selv om Kate etterhvert avslører at det begynte som en småuskyldig hemmelig klubb der de kunne snakke om fortiden (noe vi jo forstår kan trengs i Wayward Pines) er det med tid og stunder blitt en temmelig seriøs terrorgjeng.

Uansett hvor enige vi hadde vært i deres (naive) kamp, hadde vi ikke visst om sannheten (tror vi): Folk som lager bomber forkledd som leketøy er alltid idioter. Alltid.

 

4. Neineinei!

Nei!

neinei1

Neinei!

neinei2

Neineinei!

neinei3

Neineineineiiiii!

neinei4

Ben! La oss bare håpe at det er ketsjup, og at han i starten av neste episode sperrer opp øynene og sier «kødda!»

 

5. Ok, hva nå (igjen)?

Bombene har gått av, og veggene står heldigvis like trygt.

Terroristene er kjent for oss, Burke og styresmaktene … og de fleste av dem sitter dessuten bak lås og slå.

Og ennå er det tre episoder igjen av Wayward Pines. Hva skal skje mot slutten? Hvilke hemmeligheter skjuler seg fortsatt for oss? Hva er under jorda på tomt nummer 33? Og ikke minst: Lever Ben?

Forhåpentlig får vi svar på noe av dette, og kanskje mer til, når Wayward Pines returnerer på FOX neste torsdag klokka 21.55.