Woop Woop Woop! Futurama kommer til FOX!

Det er noen serier du av og til bare ha sett for å skjønne enkelte popkulturelle referanser.

En av disse er Futurama, som vi er glade for at skal begynne å gå på FOX hver mandag til torsdag klokka 17.15 og 17.45 – allerede fra 6. juli.

For å sitere Dr. Zoidberg: Woop woop woop woop!

Om du ikke kjenner til Futurama fra før, kan det være fordi du har bodd under en stein – eller kanskje ligget nedfryst de siste tjue åra?

Serien, som er skapt Matt Groening – jepp, samme fyren som har gitt oss The Simpsons – begynte opprinnelig å gå på amerikansk tv i 1999.

Da fikk vi møte pizzabudet (og rotehuet) Fry, som på en leveringsrunde i New York City ved en feiltakelse blir fryst ned i tusen år. Når han våkner opp igjen, kan man trygt si at verden har forvandlet seg … i det som nå heter New New York.

Det nye fremtidslivet til Fry, der han nå jobber som interplanterisk budmann i Planet Express, er som forventet proppfullt av satirisk humor, vanvittige hendelser og ikke minst rare skapninger – først og fremst den gjengen her, som vi skal se nærmere på:

Philip J. Fry

fry

Godhjertet, men også småsjuskete, umoden og naiv. Håpløst forelsket i Leela.

Klassisk kommentar:

 

Turanga Leela

leela

Kjempesmart, enøyd mutant– i Frys øyne også drømmedama. Kaptein på Planet Express’ eneste romskip. Stemmelagt av Katey Sagal – som du kanskje husker fra Familien Bundy eller Sons of Anarchy?

Klassisk kommentar:

 

Bender Bending Rodriguez

bend

Sigarrøykende, stordrikkende, matglad, kleptoman og mistantropisk robot – og Frys beste/verste venn, alt ettersom.

Klassisk kommentar:

 

Professor Hubert J. Farnsworth

farns

Den 160 år gamle tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-(og litt til)-oldenevøen til Fry. Klin koko oppfinner, og eier av Planet Express. Hans enorme intelligens jevnes ut av en ekstrem glemsel.

Klassisk kommentar:

 

Dr. John E. Zoidberg

zoid

Superparanoid, selvutslettende, nevrotisk og feigt hummeraktig romvesen fra planeten Decapod 10. Jobber som lege hos Planet Express, til tross for sin totale mangel på kunnskap om den menneskelige anatomi.

Klassisk kommentar:

 

Amy Wong

 

amy

Temmelig bortskjemt overklassejente fra Mars. Jobber som assistent og lærling hos professor Farnsworth – mest av alt fordi han føler seg trygg i nærheten av noen med samme blodtype som ham.

Klassisk kommentar:

Hermes Conrad

 

con

Byråkrat helt inn på cellenivå, til tross for at han kommer fra Jamaica (med alt det innebærer av skjulte dopvaner). Jobber som regnskapsfører på Planet Express, men er også tidligere olympisk mester i Limbo.

Klassisk(e) kommentar(er):

 

Zapp Brannigan

zao

En av seriens faste rollefigurer som ikke jobber på Planet Express. En hoven egoistblei, som i likhet med Fry er håpløst forelsket i Leela, og følger hennes fotspor i sitt eget romskip.

Klassisk kommentar:

 

Futurama starter altså mandag 6. juli på FOX. Vi begynner med sesong åtte, der første episode sendes klokka 17.15 – etterfulgt av andre episode klokka 17.45.

Videre vil vi vise en ny episode mandag til torsdag  klokka 17.45, etter å ha sendt gårsdagens episode på nytt klokka 17.15.