Klar for å sjekke inn på American Horror Story: Hotel … med Lady Gaga?

Om du har sett på tidligere sesonger av American Horror Story, vet du garantert at vi har med en annerledes serie å gjøre.

Ikke bare er tematikken gjerne eksepsjonelt gørrete – men også serieformen skiller seg fra det meste, med en helt ny handling på et nytt sted for hver sesong.

Når FOX førstkommende torsdag kjører igang femte runde av serien, denne gangen kalt American Horror Story: Hotel, møter vi som vanlig mange kjente fjes. Samt noen helt nye … blant andre selveste Lady Gaga!

Første episode, som du altså kan se førstkommende torsdag klokka 21.55 på FOX, setter stemningen temmelig godt.

Ballet begynner med at to svenske jenter (hvor den ene faktisk spilles av den norske Top Model-vinneren Kamilla Alnes!) ankommer det mildt sagt creepy Los Angeles-hotellet Hotel Cortez.

Vi skal ikke røpe hva som skjer med dem, men for å si det slik: Hadde de rukket å legge inn anmeldelsen sin på Yelp.com, hadde den neppe vært god …

Hotel Cortez eies av en eiendommelig dame med en forkjærlighet for blod, kalt The Countess – spilt av Lady Gaga. På hotellet hennes lurer også andre farer: Kjøttsultne barn, en seriedrapsmann som straffer folk som ikke følger de ti bud … og en kåtleif som har byttet ut strap-on-dildoen med et enormt bor. Au.

Ifølge serieskaperne Brad Falchuk og Ryan Murphy skal American Horror Story: Hotel by på en enda mørkere historie enn sine forgjengere, om det i det hele tatt er mulig. I tillegg er noen av scenene i serien noe av det drøyeste vi har sett tv til dags dato. Så vær advart.

At Lady Gaga gjør en god innsats i sin første hovedrolle er det heller ingen tvil om. Faktisk var Ryan Murphy så fornøyd med innsatsen hennes, at han like gjerne har spurt henne om å være med i neste sesong også.

PS: Helt frittstående er kanskje ikke American Horror Story: Hotel, ettersom serien for første gang trekker noen tråder tilbake til seriens aller første sesong – klarer du å få med deg alle referansene, mon tro?

American Horror Story: Hotel starter på FOX torsdag 29. oktober klokka 21.55.