Dette blir blodig: Hvordan skal det gå med Da Vinci til slutt?

I kveld klokka 21.55 er det klart for tredje – og aller siste – sesong av dramaserien Da Vinci’s Demons.

Og skal vi tro serieskaper David S. Goyer (som blant annet også har skrevet Dark Knight-filmtrilogien), kan vi forvente oss en brutal avslutning:

– Folk kommer til å dø som fluer. Dette blir en sånn «vær forsiktig med hva du ønsker deg»-sesong, sier Goyer i et intervju med Variety.

I den tredje sesongen følger vi Leonardo Da Vinci gjennom angrepet på byen Otranto – helt på tuppen av «støvelhælen» i Italia – i kjølvannet av at hele landsdelen ble overtatt av det Ottomanske riket.

Et angrep som også fant sted i virkeligheten. Uten å spoile for mye av begivenhetenes gang i serien, endte det ikke bra for byens befolkning …

Det er i disse svært lite hyggelige omstendighetene at Leonardo Da Vinci, spilt av Tom Riley, må kjempe mot en lynende intelligent motstander – nemlig seg selv.

– Jeg har alltid sagt at han må feile en gang. Han kan ikke «dra en MacGyver» for å komme seg ut av hver eneste situasjon. Jeg ville bare at han skulle feile. Om du bare er han kule fyren som alltid fikser det folk ber om, hvor går du derfra? I denne sesongen sier folk at «dette kan du fikse» … og for første gang sier han «det kan jeg ikke», sier Riley til Variety.

Et av de store dilemmaene Da Vinci møter på i tredjesesongen, er noe vitenskapmenn med et snev av moral har måttet føle på gjennom hele historien: Om man kan skape noe som kan brukes til noe fryktelig, bør du da lage det?

Og bedre blir det ikke når noen stjeler ideene til Da Vinci – og faktisk klarer å lage dem enda bedre.

Hvordan skal så dette gå? Det kan du altså se på FOX i kveld klokka 21.55.

I mellomtiden kan du jo varme opp med denne videoen, som tar deg med på settet under innspillingen av sesong tre av Da Vinci’s Demons: