Tenk at så vond tv kan være så moro? I kveld kommer mer AHS: Hotel!

I kveld er det klart for andre episode av American Horror Story: HotelFOX klokka 21.55.

Vi grugleder oss, spesielt etter alt det vanvittige vi ble vitner til i første episode forrige uke.

Lyst på en oppfrisker før det braker løs i kveld? Her er fem høydepunkter, på godt og vondt, fra forrige ukes episode:

1. Du vet hva som skjer med pene, blonde jenter i skrekkfilmer?

Det er jo spesielt moro å se på femte sesong av American Horror Story når vi vet at det er en norsk jente med.

Ålesundsjenta Kamilla Alnes, som vi pratet med her på bloggen forrige uke, gjør en stor entre i en av seriens første scener (riktignok med svensk aksent).

Men, ja, så var det jo det med den klassiske skjebnen for blonde jenter i skrekkfilmer – så lenge man ikke heter Lady Gaga, åpenbart:

halskutt

2. Enda verre er det åpenbart for pene, blonde gutter

Vi har ikke annet å si til denne scenen enn … Au. Auauauau. Auau. AU!

borr

3. Et par som kler hverandre?

Lady Gaga er kanskje pen å se på i rollen som hotellbestyrinnen The Countess. Men som hun selv sier: Alle har to sider ved personligheten sin.

I tilfellet The Countess, er hun en temmelig kåt og blodtørstig morderske, noe man helst ikke vil dele livet sitt med (så lenge det varer). Men så har det åpenbart falt seg slik at hun har funnet en likesinnet i Donovan, spilt av godeste Matt Bomer.

De to koser seg med å plukke opp fremmede, som de deretter tar med seg opp på rommet for å utveksle kroppsvæsker med … bare ikke på den måten det uskyldige paret kanskje hadde håpet på.

blodbad

4. Som mor, så sønn

I denne sesongen spiller Kathy Bates resepsjonisten Iris, som også viser seg å være moren til Donovan.

Det får vi vite gjennom et flashback, der Donovan blir lokket inn på hotellet av junkien bedre kjent som Hypodermic Sally (Sarah Paulson). Donovan blir tydeligvis offer for en overdose, noe som får frem sinnet i mamma – som dytter Sarah ut av vinduet.

dyttet

Både Donovan og Sally ser vi jo igjen senere, i «beste» velgående.

Blodtørstige folk som gjenoppstår fra de døde? Hmmm … vi har vel hørt om noe slikt tidligere? Og kan kanskje dette bety at vi får se mer til en viss norsk jente?

5. Bortkomne barn og andre drapsmysterier

Så er det jo historien om politimannen John Lowe, spilt av Wes Bentley. Vi får etterhvert vite at han tidligere har mistet sin unge sønn, noe som drev ham ut av ekteskapet … og halvveis inn i vanviddet?

Idet han rykker ut til Hotel Cortez etter en oppringning fra en ond røst, kommer han akkurat for seint (eller hvordan nå tiden egentlig fungerer på hotellet) til å redde mannen som blir borret i stumpen.

I stedet legger han seg for ned for å sove (!), og våkner av at hans bortkomne sønn står ved siden av senga (!!).

holdne

Gutten, får vi senere se, sitter på et hemmelig rom på hotellet og spiller gamle emulerte GameBoy-spill på storskjerm med en joystick.

Rar serie, vi vet.

gutten

Uansett, Lowes datter – som han fortsatt har i livet, enn så lenge – blir med på utrykningen til morens hus, som like før har bedt Lowe om hjelp.

Der får hun se to menn som er hengt opp, stein daue, med innvollene hengende ut. Det er jo helst ikke sånt små jenter skal se.

draap

Hvem er denne andre morderen, som sikkert er samme fyren som også står bak sverddrapet i starten av episoden? Og hvem er egentlig alle de andre rare folka vi såvidt er blitt kjent med i første episoden?

Det er noe vi ganske sikkert får vite mer om når andre episode går ignang på FOX klokka 21.55 i kveld.