Vi holder tunga rett i munnen og ser tilbake på forrige ukes AHS: Hotel

Om du slår på FOX i kveld klokka 21.55, er det neppe fordi du har lyst til å se på kose-tv.

Da sender vi nemlig en ny episode av American Horror Story: Hotel, en serie som ikke akkurat sorterer under kategorien koselig.

Husker du forresten alt som skjedde i forrige episode? Vi har uansett samlet noen høydepunkter fra forrige ukes episode for å sette deg i den rette modusen …

1. Ukas «au»

Ikke en eneste episode av American Horror Story uten en scene som gjør at du krymper deg litt i sofaen (mens du mumler «å faen»).

Vi kunne like gjerne trukket fram scenen med «det mørke kottet» her, men velger i stedet denne lekre lille seansen med tunga på bordet:

tunge

Interessant nok med årets sesong,  foregår det aller største mysteriet i serien utenfor det grusomme hotellet.

Hvem er denne åpenbart bibelsk orienterte seriedrapsmannen John Lowe jager rundt om i Los Angeles – og hvilken tilknytning har han eventuelt til hotellet?

2. En ødipusekatt

Selv om vi alle innimellom irriterer oss litt over våre egne foreldre, er det heldigvis de færreste av oss som har et så problematisk mor-sønn-forhold som Donovan og Iris.

Først klandrer han moren sin for sitt fryktelige liv, og at han heller ville dø enn å leve med henne. Og så sier han at hun like gjerne kan ta livet sitt.

Når hun så velger å gjøre nettopp det, «godt» hjulpet av Hypodermic Sally, viser det seg at Donovan likevel elsker moren sin – ettersom hun nå viser seg å være den eneste som faktisk elsker ham (etter at The Countess dumpet ham).

Hva gjør så veslegutt vampyr da? Vekker opp Iris fra de døde, ved å gjøre henne til vampyr selv.

odipusekatt

Hmm, oppstår det ikke ganske usunne og sterke kjærlighetsbånd mellom den som drikker og den som gir vampyrblod? Dette kan bli … interessant.

3: Apropos mor og sønn …

Forrige ukes episode het jo nettopp «Mommy», og vi fikk se flere mor-sønn-forhold som ikke var helt gode.

Tapet av lille Holden er jo nok til å drive moren Alex vekk fra ektemannen John – det går så langt som til fremlegging av skilsmissepapirer.

Men på vei ut fra Johns hotellrom, ser Alex noe som får henne til å skjønne at datteren Scarlett likevel ikke pratet tøv om broren som spilte dataspill og luktet lavendel på hotellet.

mamma

Ikke like lett å forlate hotellet nå, Alex?

Men hold litt fast i den tanken om skilsmisse. Han mannen din er åpenbart ikke helt god, der han blir nestenforført av Hypodermic Sally (og han eklingen med borretiss).

kysset

4. Nye ting å være redd for

Hvem er vel ikke redd for hva som måtte befinne seg under sengen?

Men etter å ha sett hva som skjer med karakteren til Naomi Campbell, må vi visst også begynne å bekymre oss for hva som befinner seg inni sengen.

kveling

Vi vet forresten ikke om det er noe trøst at man uansett dukker opp i «beste» velgående igjen litt senere?

noomi2

Forresten, hvordan er egentlig de reglene for å gjenoppstå fra de døde på hotellet? Må man drikke blod, eller holder det bare å bli drept der inne? I så fall må det jo begynne å bli ganske crowded i korridorene …

5. Ikke kødd med sterke damer

Endelig er Angela Bassett på plass i serien også, som bein-i-nesa-dama Ramona Royale!

1485599855580894380

Hun har åpenbart mye imot The Countess, som drepte den eneste personen hun virkelig elsket (etter The Countess selv, da).

Moro, forresten, å se vampyrdamer kle seg etter motene gjennom de mange tiårene de faktisk lever.

aarene

Lady Gaga hadde sikkert laget ganske kul musikk også på 80- og 90-tallet, kan vi levende forestille oss …

American Horror Story: Hotel ser du hver torsdag klokka 21.55 på FOX!