Nå vet vi hva som skjer med vampyrer som ikke får blod …

Endelig er American Horror Story: Hotel tilbake etter en god og lang juleferie … der du forhåpentlig har fått stappet i deg mye mat.

Rett før jul fikk vi imidlertid se noen som ikke hadde fått spist på en god stund. Under her kan du få en liten oppfrisker fra forrige episode, før du skrur på FOX i kveld klokka 21.55 for ferskt påfyll av blod og gørr.

1. Zombier?!?!

zombs

Det er «greit» nok at det bor vampyrer på Hotel Cortez.

Men vi hadde ikke ventet at bygningsarbeiderne som gyver løs på de avstengte delene av hotellet skulle støte på det som etter alle solemerker er … zombier?

2. Aha, det er SÅNN det henger sammen

Nei, vent litt. Det var visst ikke zombier likevel … men to SVÆRT tørste vampyrer som har vært innestengt litt for lenge.

Det er altså det som skjer når sånne ikke får blod i noen tiår?

blodfyll

Uansett, etter litt påfyll begynner de to gammelvampyrene å få tilbake gløden i huden. Men hvem er så disse folka?

3. Et tilbakeblikk

I store deler av episoden var vi langt tilbake i tid, til de glade 20-åra – du kunne kanskje ane på habitten til «zombiene» hvor lenge de faktisk hadde vært innestengt.

Vi må imidlertid innrømme at det tok litt tid før vi så at det faktisk var Lady Gaga – AKA det som etterhvert skal bli The Countess – vi hadde med å gjøre i denne yndige skuespillerspiren i tilbakeblikket.

Hun er jo så spudlende, levende … og brunhåret!

gaga

4. Gammel kjærlighet ruster aldri

Det var kanskje litt forvirrende i starten av episoden, men etterhvert tegner konturene av et eldgammelt kjærlighetsforhold seg … samt et heftig trekantdrama (uten plass til fjerdemann).

Det har seg nemlig slik at hun som altså skulle bli The Countess en gang i tiden var en ung og lovende skuespillerspire i Hollywood. Og, som de fleste andre ungpiker på den tiden, var hun hodestups forelsket i Hollywood-sjarmøren Rudolph Valentino – nok en ekte, historisk person som dukker opp i serien.

Noe som også forklarer hvorfor The Countess tidligere i sesongen falt for idioten Tristan Duffy – både han og Valentino blir spilt av Finn Wittrock.

tostk

Det som mest sannsynlig bare skulle være en hemmelig romanse mellom de to, blir avbrutt av Natacha Rambova (Alexandra Daddario) – som åpenbart ikke har noe imot at hennes snart fraskilte ektemann (Rambova var faktisk gift med Valentino også i virkeligheten) går til sengs med andre. Faktisk vil hun være med selv.

Et heftig trekantdrama! Som fjerdemann, James March, ikke liker så godt – han har i mellomtiden lagt sin elsk på den like diabolske The Countess.

Derav det innemurte paret på hotellet, som nå endelig ser dagens lys … og potensielt kan snu opp ned på mye av dynamikken på hotellet i tiden fremover.

5. Et artig vampyropphav

Den mystiske tyske regissøren, som tar med seg «vampyrsyken» til Hollywood og gir den til Valentino, var faktisk også en  gang en lys, levende person i virkeligheten.

huh

Den tyske regissøren, F.W. Murnau, sto faktisk bak verdens første vampyrfilm, Nosferatu.

Men jaggu var han visst ikke vampyr selv også!

Om du har halvannen time til overs, kan du se hele vampyrklassikeren fra 1922 her:

American Horror Story: Hotel ser du på FOX i kveld klokka 21.55.