Kongen på haugen er ikke så veldig konge

Forhåpentlig hadde du kommet deg over sjokket etter at Rick hooket opp med Michonne før gårsdagens episode av The Walking Dead på FOX …

Om ikke, var det kanskje like greit at episoden ikke var den mest actionfylte, så vi fikk tid til å fordøye alt som har skjedd … og ikke minst forberedt oss til alt det intense vi definitivt har i vente?

Men før vi ser nærmere på episoden må vi som vanlig rope SPOILER! Se heller reprisen i kveld (tirsdag) 22.55, fredag 01.30 eller lørdag 00.30 (altså natt til lørdag og søndag) før du vender tilbake for å lese.

Så, hvor var vi? Jo, Rick har boinket Michonne – noe de ikke klarer å holde så veldig hemmelig idet Carl bokstavelig talt finner Jesus.

jesus1

Det blir et lite oppstyr, og Jesus kan rolig fortelle Carl at han bare sitter og venter på «mammaen og pappaen» hans, samtidig som de to turtelduene kommer snublende ut uten klær.

Carl, og resten av gjengen som nå har kommet løpende til, tar det heldigvis med fatning. Det er vel verre ting som kan skje rundt dem.

Ganske snart blir hele gjengen med på å reise til der hvor Jesus kommer fra. Etter en liten redningsaksjon på veien, ankommer de … Hilltop!

hilltop

De av dere som har lest tegneserien vil umiddelbart kjenne igjen både stedet …

hilltop2

… og mannen som leder det: Gregory. Eller «The Boss» som han selv kaller seg, i et førsteinntrykk som ikke akkurat imponerer Rick & co.

boss

Den selvtitulerte kongen på haugen er altså ikke så veldig konge, og det skal raskt vise seg at det er flere som har et horn i siden til ham … samt en kniv.

knivstikk

Kniven er en hilsen fra selveste Negan, som viser seg å ha Hilltop i et klamt stålgrep. Skurken, som vi nå grugleder oss fælt til å se, har nemlig lovet å ikke angripe den forsvarsløse kolonien, så lenge de gir bort halvparten av all maten de produserer.

Men ikke-angrepsavtalen er åpenbart ikke bunnsolid, og Negan har holdt igjen broren til knivangriperen som brekkstang for å sørge for at «hilsenen» blir levert.

Rick gidder ikke lenger å forholde seg til alt tullballet, og stikker fyren til døde.

kniv2

For å gjøre en halvlang historie svært kort: Folk blir sure, Jesus lever opp til navnet og stagger folket – og Maggie klarer utrolig nok å overtale Gregory (som overlevde!) til at de skal få halvparten av all maten om de klarer å stoppe Negan.

«Dette blir en kamp», sies det – men før de alle legger ut på tur mot Negan må det en ultralyd til. Den vesle kolonien har verken våpen eller annet utstyr, men en ultralyd kan vi alltids fikse. Søtt.

ultralyd

Ah, familieidyll. Det er helt topp å ha med på lasset når man gir seg avgårde for å kjempe mot den kanskje ondeste skurken hittil i TWD-historien.

drar

Fortsettelse følger, for å si det mildt – neste mandag klokka 21.55 på FOX!