Et rimelig blodig The Walking Dead-kammerspill

Som du kanskje husker fra forrige ukes episode av «The Walking Dead», var det knyttet en viss spenning til hva som skjedde med Carol og Maggie etter at de ble tatt til fange.

Det fikk vi jaggu svar på i gårsdagens episode! Mer om det etter denne obligatoriske spoiler!-advarselen. Reprisen går i kveld (tirsdag) klokka 22.55, samt natt til lørdag 01.30 og natt til søndag 00.30.

Så, ja … det var altså sant. Carol og (gravide) Maggie er faktisk tatt til fange av det som etter alle solemerker er folk fra The Saviors.

Altså venner av alle de som nettopp ble drept, mange av dem mens de sov, av Rick & co. Uh-oh.

1

Jentene blir dratt med inn i et bygg, og videre inn i et rom som kalles «Kill Room». Dobbelt uh-oh.

Men  hva er det Carol driver med? Hyperventilering og panikkangst er ikke akkurat hennes greie?

2

Neida, alt er bare et spill. Akkurat som denne episoden, egentlig – som mest av alt minner om et lite kammerspill? Intenst og dramatisk er det i hvert fall.

Men akkurat de blodige hostekulene til hun ene Saviors-dama klarer verken vi eller hun å bli nevneverdig bekymret over. Hvem har vel tid til å bry seg om litt terminal lungekreft når du har zombier krypende rundt?

3

… så hva er da vitsen med å legge fra seg sigarettene? Er det lov å leve, liksom – selv om vi må innrømme at Carol ikke akkurat framstår som en erfaren storrøyker der hun bommer sigg av kreftdama.

Men hva vet vel vi om det underliggende spillet her?

4

Og, ja, nettopp: Det var ikke lungekreften hun dama skulle dø av.

5

Når helvetet bryter løs blant damene (han ene Saviors-fyren var aldri ordentlig med, var han vel?) blir det etterhvert personlig.

Og ingenting er mer personlig enn å nesten kutte i magen til en gravid dame. Sjekk blikket på Maggie …

6

Carol er helt enig.

7

Men hei, dette er ikke bare greit. Ikke for noen av partene. For husker du hva som ble sagt i det ene «avhøret»? Der den ene Savior-dama minnet Maggie om at hun ikke måtte tro at de var «the good guys»?

Det er en helt forståelig innvending, det. Hvilke good guys er det som sniker seg inn til sovende folk og stikker kniver inn i hodene deres? Som skyter alle som måtte befinner seg i en bygning? Og som spidder en mor som har mistet sine fire døtre, og lar en zombie gnage av fjeset hennes?

8

For ikke å snakke om den påfølgende grillfesten Carol tenner opp?

9

Når gruppen vår samles igjen, er det ganske godt å kunne gi hverandre en god klem.

10

Men noe har nok endret seg. Og det virker ikke som om Carol er helt uforstyrret når Rick uten å mukke putter en kule i hodet på Savior-fangen etter at han gjentar «vi er alle Negan»-tullet. Will the real Negan please stand up?

Men, ja. Først mistet Carol datteren Sophia (også til en av Ricks kuler). Så fulgte «smell the flowers»-skandalen. Og deretter skrekkslagne Sam (og familiens hans) etter marerittene hun puttet i hodet hans. Og nå dette.

Sterke PTSD-reaksjoner incoming!

11

Hva det betyr å være på det «gode» laget er nok noe vi vil bli ytterligere utfordret på i de tre gjenstående episodene av «The Walking Dead» denne sesongen.

Men noe sier oss at Negan ikke hører hjemme der, nå som vi nærmer oss introduksjonen av ham med stormskritt.

Følg med i neste episode av «The Walking Dead» førstkommende mandag klokka 21.55!