Vi øyner ikke mye håp i The Walking Dead

Nå nærmer det seg slutten på sesong seks av The Walking Dead (bare to episoder igjen!) og da er det jo klart at det kommer til å gå unna.

Etter forrige ukes heftige «kammerspill» med Maggie og Carol i hovedrollene, og angrepet på The Saviors før det, tyder mye på at vi nærmer oss det første møtet med Negan …

Før vi fortsetter denne oppsummeringen av ukas episode, roper vi SPOILER! og minner om reprisen i kveld (tirsdag) klokka 22.55, natt til lørdag 01.25 og natt til søndag 00.30.

Episoden starter med noen scener fra et vaktsomt Alexandria, der spesielt Morgan har tatt murstein i egne hender og bygger en liten fengselscelle.

(Vi som har lest tegneserien må huske å ikke snakke for høyt om hvem som ender opp der etterhvert …)

1

I mellomtiden vil Eugene vise overfor Abraham at han klarer å ta vare på seg selv. Ikke så veldig enkelt, viser det seg, når en krysning mellom en zombie og T-1000 angriper i smelteverket som etterhvert kan/skal bli en ammofabrikk. Klonk!

2

En annen som har lyst til å vise at hun klarer å ta vare på seg selv, er legen Denise.

Hun insisterer på å reise ut i verden på jakt etter antibiotika på et apotek hun vet om i nærheten, og får med seg Daryl og Rosita.

Av en eller annen grunn går Denise inn på et bakrom, der hun finner en zombiedame med gipset bein, en babykrybbe, desperate «hysj»-skriblerier på veggen … og en avgnagd babysko. Uæh.

3

Denise forteller at hun hadde en mye tøffere tvillingbror, som artig nok het Dennis. Daryl minner egentlig ganske mye om han, får vi vite. Bare at Daryl lever.

4

Det gjør ikke Denise så veldig mye lenger, om hun skal fortsette som dette …

5

Men, å nei, vi mente det ikke bokstavelig! 🙁

6

Sjokket over å se Denise få en pil gjennom øyet er naturligvis stort for Daryl.

Bedre blir det ikke av at pilen faktisk stammer fra armbrøsten han ble frastjålet sammen med motorsykkelen tidligere i sesongen.

Mannen som skjøt er nemlig Dwight – også kjent som «D» – den samme fyren som Daryl snublet over (og hjalp) i skogen for noen episoder siden.

Husker du de her, som hadde rømt fra The Saviors? Og som tente på skogen og fikk unngjelde i møtet med de glassinnkapslede zombiene?

Daryl-Takes-Dwights-Gun-in-The-Walking-Dead-Season-6-Episode-6

Nå er Dwight altså tilbake med et stort arr i ansiktet («ahaaa», vil nok mange tegneserielesere nå si), med Eugene som fange.

7

Vi skal ikke røpe så mye om hvordan Dwight har fått arret sitt, men det er noe vi garantert kommer tilbake til. I mellomtiden gosser vi oss over at Eugene endelig viser litt solid handleevne … og biter seg fast i skrittet til «D».

8

Det gir våre venner en god anledning til å angripe gjengen, godt hjulpet av Abraham, som gjemmer seg i buskene (og for de av dere som har lest tegneserien: PHEW!).

Dwight & co. stikker av, hjem til … Negan. Som vi forhåpentligvis snart får møte i egen person.

9

Hjemme i Alexandria fortsetter livet sin vante gang … eller ikke.

Carol har nemlig fått nok av all drepingen, og bestemmer seg for å dra sin kos. Men det blikket til Morgan på slutten der … tar han kanskje følge?

11

Vi får nok se, når The Walking Dead er tilbake neste mandag klokka 21.55. Vi gjentar: Bare to episoder igjen!

smil!