Det er ikke akkurat stille før stormen i The Walking Dead

Nest siste episode av sesong seks av The Walking Dead, dette.

Og selv om vi vet at det virkelig smeller i neste ukes episode (NEGAN!) var det ikke akkurat rolig i denne episoden heller.

Før vi snakker mer om det, roper vi som vanlig SPOILER! – og minner om reprisen i kveld (tirsdag) klokka 22.55, natt til lørdag og natt til søndag.

Dette var åpenbart episoden der alle bestemte seg for å stikke av.

1

Har de ikke lært, etter såpass lang tid som en sammenspleiset gjeng, at det bare setter dem selv OG ALLE ANDRE i fare?

For det er jo ikke sånn at Rick & co. kan sitte stille og se på at folk rømmer skuta – enten det er for å søke sjelefred eller hevn.

2

En annen ting som ikke er riktig, er å spise eple i sengen (selv om det er lavthengende symbolikk for forbuden frukt og alt det der).

eple

Legg også merke til innrissingen på pistolen Carl rapper fra våpenlageret. Et balltre med piggtråd på … det er noe vi garantert skal se mer til (dessverre).

kolle

Tilbake til Carol, som altså rappet en av beskyttelsesbilene fra Alexandria.

Her må vi takke internett, som kom opp med ordspillet «Sad Max». Hehe.

3

Det er også synd på gjengen med banditter (sikkert Negan-tilhengere, de også), som stopper Carol i den tro at hun er en forsvarsløs dame de kan loppe for info om Alexandria.

Husmor-utseendet til tross: Det var ikke bare vanlig jakke-tråkling vi så i starten av episoden, men Carol som sydde en helautomatisk skyter inn i ermet. Noe bandittgjengen får kjenne på kroppen.

4

Rick og Morgan har selvfølgelig fulgt etter Carol, som fortsetter flukten sin. De støter på en fyr som såvidt overlever møtet med Rick, mye takket være Morgans innstendige masing om at alt liv er hellig.

5

Se Rick bryr seg:

face

Kanskje han oppdager hullene i Morgans anektode (W-fyren hadde ikke behøvd å redde Denise om han ikke hadde tatt henne til gissel i første omgang), og heller tenker på hva fyren som unnslapp nå kommer til å kunne gjøre neste gang vi møter ham?

Bare spør Daryl om konsekvensene av å la folk slippe unna … nei, vent, det kommer vi tilbake til.

I mellomtiden er det bare sorgen også hjemme, der Maggie opplever den store skrekken til alle gravide damer: Akutte magesmerter. Au.

6

Typen hennes er heller ikke i nærheten for å hjelpe til, all den tid han sitter bakbundet i skauen sammen med Michonne. Au, der også.

7

Og mens vi snakker om AU:

DARYL!!!

8

Jepp, han skulle nok kverket «D» mens han først hadde sjansen. Sånn går det når man lar folk leve.

Vi får satse på at skuddet (og den ekstreme blodspruten) bare er en liten skade  og at «det går nok bra med deg»-utsagnet ikke bare er en fattig trøst.

Det finner vi ut av i neste ukes episode, som forøvrig er ekstra lang. Noe som definitivt trengs når vi både skal møte Negan og få fordøyet all faenskapen han garantert finner på.

Følg med på FOX mandag klokka 21.55!