Snipp, snapp, snute … så er TWD-eventyret ute (for hvem?!)

Og DER var Negan-katta ut av sekken … og dette er jaggu en som vet å klore fra seg.

Før vi snakker mer om mandagens sesongavslutning av The Walking Dead, er det på plass med en SPOILER! – reprisen ser du tirsdag klokka 22.55 samt natt til både lørdag og søndag.

Som du husker fra sist uke, ble Maggie akutt dårlig – og det haster derfor med å få henne til legen i The Hilltop.

Det er langt unna. Og på veien er det store sjanser for å møte på folk fra The Saviors, noe som gjør at RV-en blir fylt til randen av frivillige som vil hjelpe til på veien (nå begynner det å tynnes i rekkene i Alexandria).

Gjengen kommer ikke så langt på veien før de møter på første veisperring.

1

De snur, kjører en annen vei … og møter på nok en veisperring med enda flere folk. Begynner vi kanskje å ane et mønster her?

2

At disse veisperringene ikke er helt tilfeldige, sier kanskje seg selv.

Når gjengen på tredje veiforsøk støter på en lenkegjeng med zombier, der den ene av dem er en «Zombie-Michonne» …

3

… og en annen er «Zombie-Daryl», er det ikke helt utenkelig at noen leker katt og mus.

4

Et inntrykk som ytterligere forsterkes ved at The Saviors, som lurer i buskene, bare skyter rundt føttene til Rick & co.

Litt lenger opp i veien? Surprise, en hel haug med bøller. Skulle kanskje bare meid gjennom den første veisperringen likevel?

veisp3

Mens bobilen snur nok en gang for å finne en mindre selvfølgelig omvei til The Hilltop, får vi se hvordan det går med Carol.

Som ikke er så veldig bra. Selv om Morgan sporet henne opp, er hun fast bestemt på at hun ikke kan overtales tilbake til Alexandria – i stedet er hun overraskende mottakelig for kulene fra The Saviors-fyren som har fulgt henne hakk i hæl.

5

Et dødsønske Morgan ikke kan godta, noe som også får ham til å gjøre Saviors-fyren til unntaket som bekrefter regelen om at alt liv er hellig.

6

Husker du hva vi snakket om forrige uke, etter at Morgan hindret Rick i å skyte en fyr på jakt etter hesten sin – at dette garantert var noen som ville dukke opp igjen senere?

Vel, her er han – og heldigvis for Morgan var avgjørelsen om å la ham leve ikke noe som kom og bet ham i rumpa. Du som har lest tegneserien vil nemlig kjenne igjen dette som folk fra The Kingdom – får vi møte på Ezekiel og tigeren hans i neste sesong, mon tro?

7

Nok om det – vi må tilbake til Rick & co., som åpenbart ikke har klart å lure The Saviors. De kommer fram til nok en stengt vei – der det vanker en liten overraskelse hengende fra broen.

8

Kan de klare å lure forfølgerne ved å fortsette til fots, med Maggie på båre, mens Eugene fortsetter å kjøre bobilen i sirkler?

Eh, nei.

9

Etter en aldri så liten reunion mellom alle fangene (Daryl lever fortsatt!) er tiden inne for fyren vi har ventet så lenge på: Negan!

10

For en bad-ass, selv om han ikke banner like mye på tv som han gjør i tegneserieboka.

Med seg har Negan sitt trofaste balltre Lucille, som han akter å bruke på en av fangene som hevn for alle Saviors-folka Rick & co. har drept tidligere i sesongen.

Eeny, meeny, miny, moe …

11

… men hvem er egentlig ute?

12

Det er noe vi ikke fikk svar på i denne sesongen, ganske sikkert til manges store fortvilelse.

Mange av dere vet helt sikkert hvem det er som fikk unngjelde i tegneserien, men det vi vet fra serieskapernes side er at dette ikke nødvendigvis er gjeldende for tv-serien. Her er nemlig mantraet nå at «det kan være hvem som helst».

Utover at vi garantert vil få vite hvem Negan drepte i første episode av sesong sju på FOX til høsten (mest sannsynlig i oktober), er det altså ingenting som vil bli røpet om den dramatiske scenen utover det vi fikk se.

I mellomtiden sørger vi … selv om vi ikke vet for hvem. Og venter i grenseløs spenning!