Livet fortsetter (såvidt?) i Wayward Pines sesong to

Man kan vel ikke akkurat si at det gikk bra mot slutten av første sesong av Wayward Pines, som vi sendte her på FOX i fjor sommer.

Heldigvis er vi ikke avhengige av happy endings for at det skal oppstå godt drama på skjermen – tvert imot.

Derfor er det med stor glede vi kan fortelle at FOX tar opp tråden der vi sist slapp, når sesong to av Wayward Pines starter opp 18. august klokka 21.55.

Om du ikke husker hva som skjedde mot slutten av første sesong, hjelper det kanskje med denne oppsummeringen – kort oppsummert er det en naturlig grunn til at vi ikke får se noe til Secret Service-agent Ethan Burke (Matt Dillon) i sesong to.

bang2

Inn i stedet for Dillon har serieskaper M. Night Shyamalan nå hentet tre solide nye hovedrolleinnhavere, Jason Patric, Djimon Hounsou og Hope Davis.

Jason Patric  kjenner du kanskje igjen fra «Rush» og «Narc».

Jason Patric er hentet inn i rollen som byens nye beboer, Dr Theo Yedlin. Foto: FOX.
Jason Patric er hentet inn i rollen som byens nye beboer, Dr Theo Yedlin. Foto: FOX.

Han skal spille byens nye beboer Dr. Theo Yedlin, som garantert får sitt å hanskes med når han skal prøve å å berge den utrydningstruede menneskearten midt i borgerkrigen mellom byens beboere og «Den nye generasjonen».

ikkedra

Vi får også møte den to ganger Oscar-nominerte Djimon Hounsou, som har spilt i blant annet «Blood Diamond» og «In America».

Djimon Hounsou er bekreftet som ny hovedrolleinnhaver i andre sesong av Wayward Pines. Foto: FOX.
Djimon Hounsou er bekreftet som ny hovedrolleinnhaver i andre sesong av Wayward Pines. Foto: FOX.

Også Emmy- og Golden Globe-nominerte Hope Davis («American Crime», «The Newsroom») er bekreftet som den tredje hovedrolleinnhaveren i den nye sesongen.

Men det er heldigvis også plass til noen kjente (og kanskje ikke fullt så kjære?) navn: Terrence Howard og Melissa Leo. Howard spilte den iskremspisende sadistsheriffen Pope , mens Leo gikk gjennom litt av en transformasjon som Nurse Pam i første sesong.

Nøyaktig hvordan disse to dukker opp, og i hvilken form, er vi naturligvis spente på å se …

Har du forresten ikke fått sett første sesong av Wayward Pines? Null stress! Vi sender første sesong på nytt fra torsdag 16. juni – den rekker da akkurat å bli ferdig til stafettpinnen overleveres til andresesongen.

Sesong to av «Wayward Pines» har norgespremiere torsdag 18. august klokka 21.55 på FOX.

Fakta om «Wayward Pines»:

  • Basert på en bestselgende bokserie av Blake Crouch, brakt til tv-skjermen av regissør og produsent M. Night Shyamalan («The Sixth Sense», «The Visit»)
  • En sci-fi serie på ti episoder per sesong
  • Sesongpremiere torsdag 18. august klokka 21.55 på FOX.
  • Første sesong hadde premiere 14. mai 2015, med 17 millioner seere i Europa
  • FOX er verdens største underholdningskanal, og når mer enn 255 millioner hushold fordelt på 127 land utenfor USA