13 djevelsk gode grunner til at du må se Outcast

Fyttirakkern som vi gleder oss til en mørk og skummel sommer – nå som Outcast har premiere på FOX!

Her er 13 djevelsk gode grunner til hvorfor du bør benke deg foran premieren i kveld klokka 21.55:

1. Samme fyr som lager The Walking Dead

Vi tør tippe at du har hørt om The Walking Dead, sant? En av verdens mest sette dramaserie for voksne (som tilfeldigvis også går her på FOX), har en solid fanskare. Dette er mye takket være geniet som står bak, Robert Kirkman – som altså også er hjernen bak Outcast. I tillegg er The Walking Dead-produsent David Alpert også med på det nye serielaget.

kirktopp

2. Det hele er basert på en tegneserie

Når vi først snakker om Robert Kirkman: Det er kanskje greit å nevne at han først og fremst er tegneserieskaper, og at Outcast i likhet med The Walking Dead er basert på en (veldig bra) tegneserie.

comic

3. Selger som besatt …

Det er kanskje vanskelig å si noe om populariteten til en tv-serie basert på salgstallene til tegneserien. Men om det skulle være en sammenheng, lover det godt: Første opptrykk av det aller første Outcast-tegneserieheftet ble trykket i flere eksemplarer enn det som er vanlig for selv The Walking Dead – en av verdens mest solgte. Det hele ble revet bort på et blunk.

Outcast_66423

4. Du har sett hovedpersonen før …

Seriens hovedperson, Kyle Barnes, spilles av Patrick Fugit. Selv om du nylig har kunne se ham i blant annet storfilmen Gone Girl, er det i en helt annen sammenheng du først la merke til ham: Som den pur unge og svært entusiastiske rockejournalistspiren William Miller i Almost Famous fra 2000.

5. Handler om besettelse

Vi får gjerne møte folk som er besatt av mye forskjellig rart i tv-serier, men kanskje ikke så bokstavelig som i Outcast. Serien handler nemlig om folk som er besatt av demoner, noe som raskt er like skummelt som zombiene i The Walking Dead.

levi

6. Eller er kanskje demoner skumlere?

Det er nemlig ikke alltid vi synes zombiene er det skumleste i The Walking Dead – ofte er det menneskene og det de gjør som skremmer oss mest. Når menneskene attpåtil er besatt av onde demoner, kan det vel knapt bli skumlere?

Å, joda. For mens de fleste av oss er enige om at zombier ikke kan finnes i virkeligheten, er det svært mange der ute som ikke er like sikre når det kommer til demoner – noe de mange “sanne historiene” om djevelbesettelse tyder på. Som for eksempel beretningen om Annaliese Michel, som dannet grunnlaget for filmen The Exorcism of Emily Rose:

7. Det gjennomføres eksorsismer på ordentlig

Ingen røyk uten ild. Og ingen eksorsismer uten ekte demoner … eller?

Uansett hva du måtte tro, er det såpass mange som er hellig overbevist om at djevelen har tatt bolig i mennesker at det jevnlig gjennomføres djevelutdrivelser den dag i dag.

En av de som gjennomfører dette er José Antonio Fortea – en av verdens svært få vatikansertifiserte eksorsister. Han reiser verden rundt for å drive djevelen ut av folk, og hadde lenge med seg den norske dokumentarfilmskaperen Fredrik Horn Akselsen og produsent Christian Falch.

– Det var hyling og skriking, hun gikk opp i bro, brølte, sparka og spytta. Det var fullstendig vilt, sa Akselsen til Dagbladet om colombianske Costanza, som du her kan se bli “behandlet” i traileren til dokumentaren The Exorcist in the 21st Century.

8. Kyle er en outcast

Tilbake til Outcast. Nøyaktig hva det innebærer at Kyle er en såkalt outcast, skal vi ikke røpe her – men det er en viktig del av det som utfolder seg i serien. Vi kan imidlertid trygt røpe at de onde kreftene som tar bolig i folk rundt omkring ikke er spesielt glade i Kyles unike evner …

outcast_one

9. Serien skal skremme deg

Serieskaper Kirkman beskriver selv Outcast som “epic horror”. Han håper også at den nye serien kan gi folk flere reale skrekk-støkk enn man kanskje får i The Walking Dead – noe han også gjentar i et ferskt intervju med Aftenposten:

– Dette er også en serie som har potensial til å bli veldig skremmende, langt mer enn The Walking Dead.

Outcast-Comic-Con-Poster-Cinemax

10. Blir godt mottatt av kritikerne

Selv om det strengt tatt er viktigst hva seerne synes, er det jo greit å vite at tv-kritikerne i snitt er godt fornøyde med de første episodene av Outcast.

11. Enden er allerede i sikte

Helt fra før han begynte å lage tegneserien, har Robert Kirkman visst nøyaktig hvordan Outcast-tegneserien skal ende. Selv om det godt mulig er laaangt inn i fremtiden, noe vi selvfølgelig håper på, er det trygt å vite at historien kan bygge seg opp på best mulig vis.

12. Serien vil bli større enn tegneserien

I tillegg er det godt å høre Kirkman uttale i et intervju at tv-serien nødvendigvis må utvide seg langt forbi det vi blir fortalt tegneserieuniverset. Her tenkes det både stort og langsiktig – og det er fantastiske nyheter for en historie som fortjener både god plass og lang tid.

13. Allerede fornyet til en sesong to!

Sist, men ikke minst: Allerede før første sesong har begynt å gå på tv, er det forlengst klart at vi garantert får en sesong to av Outcast. Måtte det bli mange flere!

Få med deg premieren av Outcast på FOX i kveld klokka 21.55!