X-Men på tv: Marvel-serien Legion kommer på FOX!

De siste årene har superheltfabrikken Marvel vært en av popkulturens største premissleverandører – også på film og tv.

Nå har vi gleden av å avsløre at også FOX får fornemt besøk, når Marvel-serien Legion dukker opp på skjermene tidlig i 2017.

I Legion får vi for første gang møte X-Men-figurene på tv-skjermen.

Historien er sentrert rundt David Haller, spilt av Dan Stevens (Downton Abbey). David har siden han overlevde et terrorangrep i tenårene slitt med en schizofreni-diagnose, noe som har ført ham inn og ut av en rekke psykiatriske institusjoner.

Men – skulle du ha sett: Det viser seg at de mystiske synene og evnene til David (som etterhvert går nettopp under superheltnavnet Legion) likevel kan være ekte, et ikke uvant fenomen i Marvels X-Men-univers.

Som vanlig er Legion basert på en tegneserie. Seriefiguren, som er sønn av professor Charles Xavier, dukket for første gang opp i New Mutants-blad nummer 25 i 1985 … der han er litt av en bad guy.

legion

Det er Noah Hawley som står bak den nye serien, sammen med John Cameron. De to har tidligere gjort stor suksess med tv-serie-versjonen av Fargo, en serie de også henter med seg skuespillerne Rachel Keller og Jean Smart fra.

– Fans av X-Men vil bli overrasket over den kreative ekspertisen og ambisjonen som Noah Hawley og hans ekstraordinære cast har gitt Legion, forteller Eric Schrier, programsjef i FX Networks og FX Productions, som produserer serien.

Med på laget er også Aubrey Plaza (Parks and Recreation), Jeremie Harris (A Walk Among the Tombstones), Amber Midthunder (Hell or High Water), Katie Aselton (The League) og Bill Irwin (Interstellar).

– Marvel har gjort stor suksess med X-Men, og vi håper alle fans der ute blir med oss når Legion endelig kommer på skjerm, sier Vibeke Lia, Head of Programming i FOX Networks Group Norge.

Legion_Marvel_Comics

Det er FOX Networks Group som har rettighetene til den åtte episoder lange serien. Dette innebærer at den får premiere på FOX-kanaler i mer enn 125 land utenfor USA tidlig 2017.

Produsent og Marvels tv-sjef, Jeph Loeb, gleder seg til å lansere Legion for dette globale publikumet:

– I våre historiefortellinger er det viktig å skape karakterer og et univers som folk kan kjenne seg igjen i, og vi er veldig stolte over å kunne presentere disse karakterene til alle fans verden over.

Med dette føyer altså Legion seg inn i en stadig større rekke av store internasjonale serier som har blitt lansert på FOX samme dag verden over: The Walking Dead, Outcast og Wayward Pines.