Basert på en «sann» historie: Fem skrekkelige sannheter om «The Amityville Horror»

Skrekk og gru! Fredag klokka 21.55 drar FOX Norge i gang en skikkelig skrekkelig høst med grøsseren «The Amityville Horror» som fredagsfilm.

am_bil

I skrekkfilmen møter vi Ryan Reynolds og Melissa George i hovedrollene som George og Kathy Lutz, som sammen med sine tre barn flytter inn i et hus som skal vise seg å allerede ha noen beboere – i form av spøkelser og demoner.

Men visste du at både Lutz-famlien og huset i Amityville faktisk finnes – og at det i virkeligheten har skjedd unevnelig grusomme ting der?

1) En hel familie ble drept i huset

En kald novembernatt i 1974 skjedde det noe grusomt i den vanligvis så søvnige New York-forstadsbyen Amityville.

Rundt klokka tre på natta, beveget den eldste sønnen i familien på sju, Ronald DeFeo Jr., seg rundt i huset med en rifle og skjøt og drepte hele sin familie mens de lå og sov i sengene sine.

Moren, faren og hans fire yngre søsken døde alle momentant.

DeFeo Jr. tok deretter en dusj, kledde på seg, tok med seg blodig klær og våpen i et putevar – og dro på jobb. Først senere samme dag returnerte han til huset, der han spilte sjokkert og overrasket over synet som møtte ham.

I den påfølgende etterforskningen og rettsaken skulle DeFeo Jr. endre historie mange ganger, og endte til slutt opp med forklaringen om at «stemmer i hodet hans» hadde fortalt ham at han måtte drepe familien «i selvforsvar».

amity

Her kan du lese mer om de fryktelige DeFeo-drapene.

2) Lutz-familien flyttet faktisk inn i huset

I desember 1975, altså bare et års tid etter at DeFeo-drapene hadde funnet sted, flyttet George og Kathy Lutz inn i huset i 112 Ocean Avenue, der drapene hadde funnet sted.

image018

Med seg hadde de tre barn, Daniel (9), Christopher (7) og Melissa (5) – samt hunden Harry. Vel vitende om det som hadde skjedd i huset – de fikk det av naturlige årsaker ganske billig – ba de en prest om å velsignet huset. Han kunne etterpå fortelle at han hadde «merket noe spesielt» i et av rommene i andre etasje.

Etter bare 28 dager måtte imidlertid familien flykte fra huset, etter det de beskriver som fryktelige og overnaturlige hendelser de ikke klarte å forklare. Hele familien begynte å oppføre seg annerledes, de beskrev et par røde øyne som så på dem utenfra vinduet og hundrevis av fluer dukket opp – på vinterstid.

Enda verre var kanskje at yngstejenta brått ble venninne med en jente ved navn «Jodie» – en av DeFeo-jentene som ble drept året før – og moren Kathy våknet etterhvert opp med «ansiktet til en 90 år gammel dame».

Allerede i september 1977 kom boka om det hele, «The Amityville Horror: A True Story», skrevet av Jay Anson. Boken ble en umiddelbar bestselger – men førte også til en rekke kontroverser og søksmål basert på hvor sann historien egentlig er …

Senere har det nemlig kommet fram at DeFeo Jrs. advokat, William Weber, diktet opp hele historien sammen med ekteparet Lutz over «mange flasker med vin».

3) … men mange tror det spøker i huset

I dokumentaren «My Amityville Horror» av Eric Walter får vi møte Daniel Lutz, som var ni år da familien flyttet inn i det skrekkelige huset. Han er ikke i tvil om at det lurer mystiske ting under overflaten der.

Som en kuriosa ble Amityville-huset undersøkt av ekteparet Ed og Lorraine Warren, noen av USAs mest berømte – og omstridte – etterforskere av paranormale aktiviteter.

De beskrev å ha opplevd «ondskapen personifisert» da de bevegde seg gjennom Amityville-huset.

Du vil forøvrig kanskje kjenne igjen Warren-paret fra de svært skremmende grøsserne «The Conjuring», og «Annabelle».

 

4) Det finnes mange Amityville-filmer

The Amityville Horror Year 1979 Director Stuart Rosenberg James Brolin Margot Kidder

Dette er ikke den første – eller siste filmen om det skrekkelige som skjedde i Amityville.

I 1979 kom den første «The Amityville Horror», som 2005-versjonen er en gjeninnspilling av.

Totalt er det faktisk utgitt hele elleve filmer i serien, ikke alle like fantastiske.

Sist ut er «The Amityville Asylum» fra 2013, og film nummer tolv («Amityville: The Awakening») er også på vei.

5) Huset finnes fortsatt, og noen bor der

De som bodde i huset fra 2001 solgte faktisk huset for noen år siden – men insisterte på at det var på grunn av en skilsmisse, og ikke på grunn av andre skjeletter i skapet.

Huset ser faktisk ganske koselig ut i dag, med svømmebasseng og det hele. Utvendig er det gjort mange endringer, til dels for å stoppe de mange tilreisende grøsser-turistene som vil få et glimt av et av «USAs mest berømte spøkelseshus.»

Skjermbilde 2014-10-31 kl. 09.06.40

– Det er drømmehuset vårt. Det er ikke noe i veien med det, annet enn folka som samler seg utenfor, sa den nye eieren David D’Antonio til Long Island Newsday da han overtok huset.