Carol møter en tiger! Vi ser nærmere på The Walking Dead S07E02

Du fikk sikkert med deg at The Walking Dead vendte tilbake med et brak (strengt tatt flere) for to uker siden.

Med en såpass drøy åpning på sesong sju, trengte vi kanskje et pusterom – noe vi fikk med andreepisoden i forrige uke.

I denne gjennomgangen ser vi på høydepunktene fra episoden (SPOILER!), som en oppvarming til kveldens episode på FOX klokka 21.55.

1. Hei, Carol

Du husker kanskje at Carol stakk av fra resten av gruppen i forrige sesong? Hun kom ikke så langt etter at hun havnet i en bilulykke (igjen!) – men hadde heldigvis Morgan hakk i hæl.

Samt noen godt utrustede folk på hesterygg …

1

Carol er temmelig omtåket i hodet etter smellen, og klarer ikke helt å skille mellom zombier og vanlige folk. Ikke bra …

2

… men heldigvis har Morgan lagt den antivoldelige linjen sin på hylla, og gjør god nytte av bō-stokken sin.

3

2. Velkommen til kongeriket

Folka Morgan og Carol møtte ute i felt viser seg å høre til det tilsynelatende trygge og vennlige kollektivet The Kingdom, der grønnsaker og folk trives side om side, uten en eneste zombie i nærheten.

4

Og endelig er det duket for en ny, sterk personlighet i The Walking Dead (godt kjent for leserne av tegneserien):

Sjefen sjæl i The Kingdom er nemlig Ezekiel … og tigeren hans Shiva.

5

Ezekiel virker som en ålreit fyr, selv om Carol ikke helt kjøper alt han sier – hun er rimelig åpen overfor Morgan om hvor tullete hun synes det hele er.

Likevel spiller hun med når Ezekiel sier at også Carol – som alle andre – må bidra til fellesskapet straks hun er tilbake på beina. Om hun da ikke stikker av igjen …?

3. Hvor lenge overlever han her?

Det er spesielt en ung fyr ved navn Ben, som Ezekiel helst ser at blir litt tøffere – selv om det åpenbart er et stykke igjen til han bør ta turen ut i skogen på egen hånd.

6

Selv om Ben gjentatte ganger må reddes, har åpenbart Ezekiel et godt øye til ham. Derfor ber han Morgan pent om han ikke kan lære Ben å kjempe med stokk?

Som spurt, så gjort.

10

Ifølge Ezekiel er planen at Ben skal bli en viktig del av hans «hoff», og da er det viktig at han overlever.

Kanskje er tanken at Ben en dag skal overta «tronen»? Da er det jo nettopp et poeng at han klarer å ta vare på seg selv …

4. Svinekjøtt med noe attåt?

Kong Ezekiel har en forkjærlighet for Shakespeare – men akkurat som i Hamlet er det også noe råttent i dette kongeriket.

Både i form av det råtne zombiekjøttet som brukes som vomfyll til grisene – men også grunnen til hvorfor grisene skal fetes opp.

7

Også kongedømmet til Ezekiel får nemlig eksistere på nåde fra vår nye nemesis Negan og hans Saviors-gjeng – en tilværelse som Rick & co. så brutalt ble introdusert for i sesongpremieren.

Det er her de «velfødde» grisene ender opp, som nådegave til Saviors-gjengen.

9

Hvorfor mates så grisene med zomiekjøtt? Det kan tenkes at det er en måte å forgifte fiendene på, med «bedervet kjøtt» (tenk bare på foten til Bob i sesong fem …)?

Om dyrekjøtt påvirkes på denne måten, er imidlertid ikke godt å vite. Et annet sannsynlig svar på gåten, kan være at dette er en billig måte å fø opp grisene på, uten at ressurser fra The Kingdom brukes unødvendig.

Samtidig er det en grei måte å holde byttehandelsavtalen med Negan & co. skjult for resten av innbyggerne i The Kingdom – en ordning Ezekiel synes å ville holde hemmelig.

5. Ha det, Carol

Selvfølgelig vil ikke Carol sitte i ro på det nye stedet. Ønsket hennes om å klare seg videre på egenhånd lever tilsynelatende videre i god behold, og hun lister til seg ting hun kan trenge på ferden videre.

8

Selv om Ezekiel åpner seg opp for Carol, og forteller alt om hvordan han som tidligere ansatt i dyrehage fikk reddet Shiva og nå bare prøver så godt han kan å holde fasaden, vil ikke Carol bli.

Straks hun er frisk nok til å gå for egen maskin, bærer det ut i naturen igjen. Turen går tilbake til huset vi såvidt så i starten av episoden, og heldigvis klarer Carol nå å se zombier for nettopp det de er.

11

Brått banker det på døra – og utenfor står Ezekiel og Shiva. De er nemlig ikke helt ferdige med Carol.

Tar du imot eplet, Carol?

12

Hva som skjer videre i The Walking Dead, får vi se i episode tre på FOX mandag klokka 21.55. Og vi kan allerede nå avsløre at vi da får se mer av hvordan det går med Daryl …