Daryl er i trøbbel! Vi ser på The Walking Dead s07e03

Hvordan går det så med Daryl?

Det var tema for forrige ukes episode av The Walking Dead, som vi skal se nærmere på her – som oppvarming til kveldens episode på FOX klokka 21.55.

At det er spoilere trenger vi vel nesten ikke påpeke?

1. Hvem er sjefen?

Jaggu ser de ikke på tv også i The Walking Dead-land – nærmere sagt hovedkvarteret til The Saviors, der Negan & co. holder Daryl fanget.

At det er sitcom-serien «Who’s the Boss» fra 1984 som ruller over skjermen, er neppe tilfeldig …

1

… ettersom det også her er ganske klart at Negan er «the Boss» i disse trakter. Se som folk kneler når han går forbi!

2

2. Ålreit å være underboss …?

Som i alle andre organisasjoner, er det også her en rekke småkonger.

Som Dwight, han med arr i halve ansiktet. Dwight vet virkelig å ta for seg, og rapper han måtte ønske fra de andre rundt seg for å lage en lekker omelett-sandwich ikke alle er forunt.

3

Spesielt ikke Daryl, som blir avspist med litt hundemat på det som sikkert også er en temmelig tørr brødskive.

4

Men hei, hvem kan vel klage når du holdes skrubbsulten og naken inne på en mørk celle?

5

Jada, vi vet – det er vel ikke i slike omstendigheter folk flest ønsket å se Daryl naken når han først tok av seg alle klærne i The Walking Dead …

Har forresten du også fått «Easy Street» på hjernen etter denne episoden? Om du ikke har fått nok, og ønsker å torturere deg selv litt med et ti timers maraton med sangen, er det bare å slå seg løs:

3. Har han noe sjans?

Hundemat, gladlåt på repeat, stummende mørke, mørbanking … tror du Daryl prøver å rømme, eller?

Selvfølgelig. Idet døra blir etterlatt ulåst, klarer han å snike seg ut … der han møter på Dwights eks-kone (hun fra skogen i sesong seks, husker du?) som advarer ham mot å gå videre …

6

Var det tilfeldig at døra sto åpen og at Daryl fikk en ekstra sjanse i korridoren? Neppe. For straks han kommer ut i sollyset, venter Negan og hans menn på ham.

7

4. Og navnet er …?

Utrolig nok velger Negan å skåne Daryl for et nærmere møte med balltreet Lucille.

Etter litt vanlig juling blir han i stedet tatt inn på Negans kontor for en liten tête-à-tête med sjefen selv – samt Dwight.

Sistnevnte må stå og høre hvordan Negan forteller om alt det kjipe han han gjort mot Dwight og eks-kona etter de møtte på Daryl i skogen sist – blant annet omtales hun som «eks-kone» fordi Negan like gjerne overtok henne selv.

Virker ikke som om Dwitght heeelt synes alt sammen er ålreit. Men hva skal man gjøre?

Spør du Daryl, er svaret enkelt: Du står på ditt. Og velger samtidig å kalle deg ved ditt rette navn, i stedet for å omfavne den tullete «Vi er alle Negan»-hersketeknikken som råder i nabolaget.

8

5. Tilbake i spjeldet … enn så lenge

Når man velger å stå opp mot Negan, går det som det går – men i Daryls tilfelle er det heller ikke her snakk om et balltre i huet, men tilbake på cella.

Kan virke som om Negan fortsatt har et (fullstendig urealistisk) håp om å kunne gjøre Daryl til en av sine trofaste menn?

Dwight, derimot, har åpenbart sine egne kvaler å stri med. Og mens Daryl sørger over Glenns skjebne (trolig med en stor dose dårlig samvittighet), pønsker muligens Dwight videre på hva som er riktig vei videre …

9

Tiden får vise hva som skjer – nærmere bestemt klokka 21.55 i kveld på FOX. Følg med!