Fem (skumle) ting å tenke på før kveldens Legion

I episode tre av Legion fortsetter David Haller reisen inn i sine egne minner – og der oppdager han noe potensielt farlig.

Episode tre er ifølge forhåndsrapportene skumlere, med tydelige horrorelementer. Om det betyr et gjensyn med The Devil With the Yellow Eyes?

Vi får se – på FOX i kveld klokka 21.55!

Inntil nylig har David trodd at hallusinasjonene har vært vrangforestillinger. Sakte, men sikker legger han i stedet livet sitt i hendene på Melanie Bird – som forsøker å overbevise ham om at han er en mutant med superkrefter. Men er Melanie til å stole på?

Det er bare noe av det vi forhåpentlig får svar på i tredje episode. I tillegg er det noen andre punkter vi tenker spesielt mye på:

1. David er trolig ikke syk …

Om du store deler av livet har trodd at du lider av paranoid schizofreni, og i stedet får vite at du er en mutant med kraftige telepatiske og telekinetiske evner, er det lett å bli litt satt ut.

I andreepisoden var Melanie temmelig klar på at diagnosen David har levd med, skyldes leger som ikke skjønner seg på mutantkrefter. Hallo, liksom!

Men ettersom David ikke har vært klar over at han har disse kreftene, har han heller ikke klart å kontrollere dem særlig bra.

Det er noe Melanie og resten av gjengen på den temmelig hemmelige superheltgården Summerland har tenkt å gjøre noe med. Kanskje begynner David å få kontroll på kreftene sine allerede i tredje episode?

2. … men er minnene enda skumlere enn sykdommen?

I andre episode ble vi også bedre kjent med Ptonomy. Også han er mutant, og hans unike evner tillater ham å tre inn i andre folks minner – «a museum of you», som han så pent kaller det.

Han kan også ta med seg «passasjerer», og dermed går turen rett inn i Davids egne minner … der de finner litt av hvert.

3. Ingen hint om faren til David, men boken han leser virker viktig

Langt inne i Davids psyke, finner Ptonomy, Melanie, og David raskt fram til viktige øyeblikk i livet hans. Som da han gikk gjennom en eng med søsteren sin, Amy.

Men det er ikke bare idyll, og flere scener går igjen uten at vi helt får vite hvorfor … i hvert fall ikke ennå.

Blant annet får vi se faren til David lese boka «The Angriest Boy in the World» på senga, for en langt mindre David (boken finnes for øvrig ikke i virkeligheten).

Vi får ikke vite så mye mer om pappaen, men fra X-Men-tegneserien vet vi at dette er Professor X. Med tanke på at serieskaper Noah Hawley går sine egne veier med Legion-serien, trenger ikke det være fasit her.

Selve barneboka kan derimot vise seg å være nøkkelen til flere mystiske sider ved Davids fortid – noe kanskje også psykologen Dr. Poole kan nøste opp i gjennom kommende episoder …

4. Fyren David & co. flykter fra, heter The Eye

Det avslører David selv i åpningssekvensen:

«And so we ran on, into Summerland, and the place they said did not exist. And all the while, wolves were at our heels. Black masks, boots, and the one they call the Eye. We had come to do the work that must be done. To strip ourselves of the fog of the Life Before.»

Vi skal ikke røpe så veldig mye mer om The Eye … annet enn at vi får se mer til ham senere …

5. Var åpningssekvensen en hyllest til Apokalypse nå?

Det finnes nerder, også finnes det supernerder. Her har en av dem analysert hele episode to i ekstrem detalj. Starten er en morsom teori om parallellene til Apokalypse nå …

Uansett: Massevis av popkulturreferanser og easter eggs!

Følg med på episode tre av Legion på FOX i kveld klokka 21.55!