Nå samles troppene i TWD – men holder det for å ta Negan?

I kveld fortsetter opptrappingen til det som må være en uunngåelig showdown mellom Rick og Negan.

Skrur du på The Walking DeadFOX klokka 21.55, får du forhåpentlig se våre venner komme et par hakk videre i forberedelsene sine til angrepet (og forhåpentlig er det de som angriper …).

For å varme opp til episoden, henter vi fram noen høydepunkter fra forrige uke (spoiler!) – og ser om de kanskje ikke også kan gi noen hint om det som kommer?

1. Et signaturvåpen som blir borte …

The Saviors er som alltid ute etter å samle inn mat og utstyr fra sine «samarbeidspartnere», og denne gangen er det kongeriket til Ezekiel som står for tur.

Som vanlig er ikke akkurat stemningen på topp under overleveringen, og det hele topper seg med en konfrontasjon mellom Richard og Gerald. Morgan og Benjamin klarer ikke å holde stokkene sine unna – og brått blir Morgans kjære stokk en del av byttet.

Det er ikke hvilket som helst våpen Morgan må kysse farvel, men noe sier oss at han allerede fra øyeblikket han mistet det har bestemt seg for å få det tilbake.

Til tross for at Morgan (med enkelte unntak) ikke er så lysten på å drepe, er det ingen tvil om hva han ønsker med det blikket …

At han også får kjeft av en sjeldent snakkesalig Daryl når han kommer tilbake, er jo et godt tegn for resten av sesongen. Daryl minner om at dersom Carol hadde vært her, ville hun ha tatt hevn – vi kan ikke annet enn å sette pris på den vesle oppvåkningen vi nå er vitne til hos Daryl.

2. … og et som vender tilbake.

Og jaggu, der var sannelig enda en viktig brikke på plass i gjenoppbyggingen av Daryl som en kick-ass Negan-nedkjemper: Et armbrøst mellom henda!

Richard ber Daryl om hjelp, og han er ikke sein om å være med på notene. I hvert fall helt frem til han får høre hva Richard har planlagt for å få Ezekiel og resten av The Kingdom involvert i kampen mot Negan:

Planen er nemlig å lure The Saviors til å ta rotta på «en dame» som Ezekiel holder kjær. Det tar ikke lang tid før Daryl skjønner at det er snakk om Carol – og setter en effektiv stopper for planen. Godt hjulpet av nettopp armbrøsten (men heldigvis uten bruk av piler).

3. For en søppelgjeng!

Over til Rick & co., som er omringet av den fremmede gjengen på søppelfyllinga. Her viser det seg at Gabriel – som de holder som gissel – (selvfølgelig) ikke stakk av med all provianten av fri vilje, men ble tvunget til det av søppelfolket.

Rick er kjapt ute med å foreslå til lederen Jadis at de alle slår seg sammen i kampen mot Negan, noe hun ikke er helt avvisende til. Men først må Rick vise hva han er god for … og her kommer altså verdens kjipeste rustningzombie inn i bildet.

Rick high-fiver fyren rett i pannepiggen, men klarer deretter å nedkjempe monsteret med store mengder søppel.

Det er sikkert ikke bra for såret i hånda å rote rundt i søppel på den måten, men når Rick har overlevd så lenge i zombieapokalypsen klarer han sikkert også å riste av seg en liten infeksjon eller to.

4. Et kjært, men sårt gjensyn

Det er lett å glemme hvem som vet hva i det lett fragmenterte narrativet i The Walking Dead.

Noe vi blir minnet på idet Daryl oppsøker Carol i hytta. De to har ikke sett hverandre på lenge, og det er plass til både glede … og tårer.

Men ikke så mange som det kunne blitt. Carol vet nemlig at Negan har slått i hjelp både Glenn og Abraham, og når hun spør Daryl om alle har det bra, serverer han henne en aldri så liten løgn.

Er det forresten ikke fortsatt en liten gnist mellom de to? Vi merker at vi ikke kan annet enn å håpe at de to finner sammen en vakker dag. Hva skal vi da kalle paret? Darol? Caryl?

5. Daryl er klar … til kamp

Ut på veien igjen for Daryl, som stikker mot The Hilltop for å «gjøre seg klar».

Vi sier ikke mer … annet enn at vi gleder oss til The Walking Dead på FOX i kveld klokka 21.55.

Stikkord for det du har i vente? Negan, Eugene … og Dwight. Ta gjerne en ekstra titt på traileren: