Hvor mye kan Negan egentlig stole på disse gutta?

Vi fikk et grundig møte med Eugenes nye tilværelse som «fange» hos Negan forrige uke – noe vi må prate litt mer om før kveldens nye episode av The Walking Dead i kveld klokka 21.55 på FOX.

En episode som kommer til å involvere en god del zombier, når Rick og Michonne drar på jakt etter ting de kan få bruk for (les: våpen som kan rettes mot Negan). Her er en liten videoteaser:

Men så var det alt som skjedde i forrige episode, da …

1. Eugene lever i beste (?) velgående

Etter at han ble tatt til fange av Negan, må Eugene venne seg til en ny tilværelse i The Sanctuary. Han er åpenbart ikke selv helt sikker på hvor langvarig den tilværelsen vil være, skal vi dømme ut fra hvor god han er til å gi et imponerende førsteinntrykk av seg selv.

Ganske raskt demrer det for Eugene at Negan sannsynligvis har en plan for kulemakeren, i hvert fall om han viser seg å være så smart som han gir uttrykk for. Dermed er det bare å finne tilbake til gamle takter, og juge så det renner av ham.

Belønningen? I tillegg til en overveldende mengde syltede agurker, kan det virke som om han får beholde livet.

… samt et noe senere damebesøk fra noen av Negans koner. Med streng beskjed om å «bare se, ikke røre».

2. Hva vil egentlig Negan med Eugene?

Rent bortsett fra at Eugene kan lage kuler, kan det synes som om Negan tror på ham når han skryter på seg enorme mengder kunnskap han strengt tatt ikke besitter.

Det kan komme godt med når The Sanctuary skal beskyttes mot inntrengere (som Rick & co.). Tilsynelatende bruker Negan zombiene til sin fordel, i form av beskyttelse mot andre mennesker. Og det er nettopp på det området Negan føler han kan få behov for Eugene, som raskt kommer opp med en idé om å bruke smeltet metall for å holde zombiene sterke (og samlet) på ett sted.

Det kan trengs – men hvor god ideen egentlig er, gjenstår å se.

3. Hva er det Eugene driver med?

Enten er Eugene et taktisk geni, som raskt går inn i en underfundig undercover-rolle.

Eller er han virkelig så ynkelig at han virkelig omfavner sin sylferske status som en av Negans nærmeste – for å snike i køen og tuske til seg medisiner, mat … og kosedyr?

Eugene er som vanlig smått vanskelig å lese, men det vil vel overraske oss om han så lett glemmer sin lojalitet til Rick & co. … eller?

4. Han settes grundig på prøve

Disse damene som Negan sendte til Eugene? Med streng beskjed om å ikke røre?

De får etterhvert ganske god kjemi med Eugene … bokstavelig talt.

At Negan tilsynelatende tester Eugene på denne måten, er kanskje ikke noe sjokk.

Hadde Eugene trosset Negans ord og falt for damenes ikke spesielt tilslørte tilnærmelser, ville neste date kjapt blitt med balltreet Lucille i stedet.

Men testen stikker muligens dypere enn som så. For det første spør og graver damene kanskje litt for mye om de tingene Eugene løy til Negan om (blant annet den gamle skrønen om at han jobbet i the Human Genome Project med en kur mot zombiene).

Verre blir det når de ber Eugene om å lage noen giftpiller som kan gjøre det lettere for den åpenbart deprimerte og lett alkoholiserte Amber å ta sitt eget liv. Eugene er i første omgang med på notene …

5. Hvem er med på hva?

… inntil Negan synes det er god idé å hive den eneste legen i The Sanctuary i ovnen.

Den stakkars legen hadde egentlig ikke gjort noe for å fortjene en slik skjebne, annet enn å irritere Dwight.

Dwight har nemlig gått gjennom sin egen reise i denne episoden, som startet med at han fikk juling av Negans menn etter mistanke om at han hjalp Daryl rømme fra the Sanctuary.

I stedet var det ekskona Sherry som gjorde nettopp det. Hun har nå selv forsvunnet, og etter at Negans tillit er gjenvunnet blir Dwight sendt ut for å finne henne. Alt tyder på at han er villig til å bli med henne på rømmen, men et brev på deres avtalte møtested beskriver hvordan hun ikke lenger stoler på ham.

For å beskytte Sherry, vender Dwight slukøret tilbake til the Sanctuary. Der planter han en avslørende lapp på legens kontor, og tipser Negan – som sporenstreks hiver legen i ovnen.

Eugene ser nå muligens sitt snitt. Like etter den uortodokse kremeringen, sverger han sin troskap til Negan med  et velplassert «Jeg er Negan».

Har virkelig Eugene gitt seg helt hen til mørkere krefter?

At han nekter å gi giftpiller til Negans koner, kan kanskje tyde på det – han skjønner jo at de har planlagt å bruke dem på nettopp Negan (eller er også dette bare en del av planen for å teste Eugene …?).

6. Kampen fortsetter …?

I kveldens episode er det ingen tvil om at Rick, Michonne og resten av gjengen gjør seg klare for kamp mot Negan.

Men når vi ser hvordan Dwight og Eugene samles på slutten av forrige episode, klarer vi ikke helt å avskrive de to som potensielle brikker i kampen mot Negan.

Uansett er det søtt å se hvordan de nå kommer så «godt» overens etter sist møte.

Spesielt classy er det at Eugene, samtidig som han unnskylder seg for å ha bitt fra seg i underlivet til Dwight, gomler løs på en syltet agurk.

Følg med på fortsettelsen i kveldens episode av The Walking Dead på FOX klokka 21.55!