Hvor mange våpen trengs for å felle Negan?

Mens personkjemien mellom Eugene og Dwight er i en gryende startfase i skyggen av Negan, er forholdet mellom Rick og Michonne stadig sterkere – noe vi fikk følge gjennom forrige ukes episode av The Walking Dead.

Før vi får se hvordan det hele fortsetter i kveldens episode på FOX klokka 21.55, tar vi en kjapp gjennomgang av høydepunktene fra forrige uke. Som du sikkert skjønner, er det flust av spoilere herfra og ut …

Men først: Trailer for kveldens episode:

Richonne på tur

Rick og Michonne – la oss bare kalle power-paret for Richonne – koser seg som to turtelduer. De jakter på våpen til søppelfolka, som nær tok livet av Rick sist vi så ham.

De kommer over noen golfspillende folk som vi er temmelig sikre på at svarer til Negan – og bestemmer seg for å stjele trucken deres, full av utstyr. Noe som potensielt kan slå tilbake på dem senere?

Uansett, det er ikke nok for Rick – som vil fortsette jakten på våpen litt til.

Øvelse gjør mester

Husker du hvor ræva Michonne var til å skyte med rifle tidligere i sesong sju? Vel, nå har hun åpenbart øvd seg.

Det kan ikke være veldig stor mangel på ammo i postapokalypsen, slik hun sløser det bort på denne måten.

Dådyr til besvær

Du ble kanskje ikke helt overbevist av CGI-dådyret i denne episoden?

Selv om The Walking Dead-skaperne virkelig har nailet zombie-effektene, var det et par-tre stykker på internett som mente de hadde litt å gå på når det kom til dådyreffekter.

Om du klarer å se bort fra selve effektene, er det ikke nødvendigvis positivt i seg selv at det dukker opp et dådyr i The Walking Dead. Hver gang vi har sett et slikt dyr før, har det nemlig skjedd fryktelige ting.

I sesong to så vi et dådyr like før Carl ble skutt. Da Daryl gikk på dådyrjakt i første sesong, ble både han og resten av leiren overrumplet av zombier.

Og tidligere i sesong sju, da Michonne drev på med skytetreningen sin, traff hun et dådyr ved et uhell – samtidig som Negan banket på portene til Alexandria med Lucille.

Så når Michonne får øye på et dådyr i denne episoden, er det bare å spenne setebeltet og håpe på det beste … samt forberede seg på det verste.

Når Rick litt senere ser det samme dyret mens han klatrer i pariserhjulet, er det bare å belage seg på noe kjipt. Det kunne vi egentlig ha forutsatt bare ved at han begynte å klatre opp i noe så vaklevorent med masse zombier under.

Ikke skrem oss sånn!

Og javisst – Rick dør!

Neida, det er bare det The Walking Dead-skaperne ønsker å skremme oss med, akkurat slik de gjorde med Glenn i sin tid. Dårlig gjort! Og bare se hvordan det gikk med Glenn til slutt uansett …

Vi visste vel strengt tatt at Rick ikke ville bli drept sånn rett uten videre. Og jaggu hadde han ikke bare gjemt seg inni boks. Tada!

Alle våpen monner

Tilbake i leiren er Rosita også klar for å gå i kamp mot Negan, og går ut på sin egen jakt etter våpen, med vekslende hell.

Alt hun står igjen med, er masse zombiegugg over hele seg … og en lekepistol.

Mer flaks har Michonne og Rick, som både har overlevd store mengder zombier – men også finner ut at disse en gang var soldater, som nå har etterlatt seg svært mange fullt brukbare våpen.

Det er imidlertid ikke nok – Jadis og resten av søppelgjengen trenger dobbelt så mange. De to gjengene blir enige om en avtale som vil sikre dem det som forhåpentlig vil sørge for at de alle har nok skuddkraft til å nedkjempe Negan.

Måtte det skje snart!

Hvordan det hele fortsetter, ser du altså i kveld klokka 21.55 – som alltid på FOX!