Hvor mange menn må til for å levere én melon?

Det er ikke mye slingringsmonn i Negans lite gjensidige terrorbalanse – som enkelt forklart går ut på at han ikke kverker de som leverer varene i henhold til avtale.

Før vi tar et tilbakeblikk på de fatale hendelsene i forrige ukes episode, er det på sin plass med en spoiler-advarsel … samt en sniktitt på kveldens episode av The Walking Dead på FOX klokka 21.55:

Bare én melon?

Det er ikke altfor mye mat å oppdrive i The Kingdom. Men til tross for ugress i åkeren står det ikke ille til med avlingene at de bare kan tilby Negan én melon.

Nei, her ligger det en langt mer alvorlig grunn bak – noe som kommer til å prege hele episoden.

Den opprinnelige bestillingen var nemlig på TOLV meloner. Og det er akkurat det de får … tror Ezekiel.

Eller, vent nå litt.

Selv om Ezekiels menn lastet 12 meloner opp i bilen, er det bare 11 igjen når de skal overleveres. Det som arter seg som en litt bisarr påskekrim, får dessverre et like dødelig utfall som påskekrimtradisjonen tilsier.

Den langhåra Saviors-idioten som skal lære melondyrkerne en lekse går imidlertid litt for langt, og skyter Benjamin på kloss hold.

Livet hans står ikke til å redde 🙁

Bloddråpen som får det til å renne over for Morgan

Benjamin var ikke bare arveprinsen til Ezekiel, han var også Morgans læregutt.

Dødsfallet hans går derfor ikke helt upåaktet hen, noe bandelederen for Saviors-gjengen raskt skjønner. Dette kommer garantert til å få konsekvenser.

Og ja, nettopp: Ikke bare driver Benjamins død Ezekiel ut på krigsstien, men det får sinnet (og galskapen) til å boble opp i Morgan.

Auda, nå vender vi tilbake til gamle koko-takter – og du kan banne på at det går hardt utover pasifistholdningen hans.

Et planlagt drap

Drapet på Benjamin var ikke tilsiktet av noen. I stedet var det en annen som hadde forberedt seg på å gå i graven. Bokstavelig talt: den er spadd opp og klar.

Husker du hvordan Richard tidligere i sesongen prøvde å lokke Ezekiel ut i krig mot the Saviors ved å ofre Carol – noe Daryl ikke fant seg i?

Vel, Richard ga åpenbart ikke opp. Han VIL ha krig, uansett hva det måtte koste. Inkludert hans eget liv.

Som et ledd i krigsyppingen, fjernet han derfor den ene melonen fra lasteplanet mens de andre var opptatt med å rydde veien før første overlevering. Planen var deretter å selv bli skutt (for å vippe Ezekiel ut i krigen) … men slik gikk det altså ikke.

Etter drapet på Benjamin, legger Morgan sammen to og to. Og dermed blir Richards plan fullbyrdet, riktignok på en temmelig annerledes måte enn alle hadde forestilt seg.

Ikke bare er Ezekiel nå klar for krig, men ved å drepe Richard (en blodhevn forkledd som en «tillitserklæring») har Morgan kjøpt dem litt ekstra tid til å planlegge det hele. Nå tror nemlig The Saviors at alt er som før, og at terrorbalansen er opprettholdt.

Det gjøres klart til krig

Når vi sier at alt nå tilspisser seg, mener vi det virkelig. Se bare hva Morgan gjør med staven sin.

… og se hvem som er back in town!

Dette blir spennende, mildt sagt. Spesielt når vi vet at Saviors dukker mannsterke opp i kveldens episode på FOX klokka 21.55. Hold fingrene unna Daryl!