Snart smeller det i The Walking Dead – bare to episoder igjen!

I forrige uke ble det giret kraftig opp til det uunngåelig oppgjøret med Negan og resten av Saviors-gjengen.

Før vi dypdykker inn i detaljene fra forrige uke (spoiler alert!), kan du jo ta en titt på hva vi har i vente fra kveldens episode av The Walking Dead på FOX klokka 21.55:

… og her er noen høydepunkter fra forrige episode:

1. Jesus er homo

Homofile hovedfigurer er heldigvis ikke noe nytt i The Walking Dead, tidligere har vi også kunnet følge opp- og nedturene i forholdet mellom Aaron og Eric (RIP).

For leserne av TWD-tegneserien kommer det heller ikke som noe overraskelse at Jesus står frem som homofil i samtalen med Maggie.

Mest moro er det kanskje at en rollefigur som kalles Jesus er homofil – samt at det gjøres et såpass lite poeng ut av det at mange sikkert gikk glipp av den vesle slengbemerkningen helt i starten av episoden.

2. Sjalusien stikker dypt

Det er alltid trist når noen sjalusikrangler om samme person. Enda tristere er det når denne personen er død.

Forholdet mellom Sasha og Rosita har lenge skrantet etter at førstnevnte stakk av med avdøde Abraham. Kanskje er det sånn at tiden leger alle sår (med unntak av det Negan påførte hodet til Abraham med balltreet Lucille), men det har verken Sasha eller Rosita merket så mye til.

Når nøden er som størst, er man kanskje likevel nødt til å legge gamle konflikter bak seg. Det er nemlig én konflikt som er enda viktigere enn småkranglingen mellom de to damene – og det er kampen mot deres felles erkefiende Negan.

Dermed legger de to damene ut på en felles ferd, i retning Negan og hans menn. Forhåpentlig vil dette felles oppdraget bringe dem tettere sammen – om begge overlever, vel å vite …

3. Argh, feighet (I)

Vi kan ikke annet enn å mislike Gregory. For en feiging!

Det samme føler nok også resten av byen, idet Saviors-gjengen bortfører den eneste legen de har (han må nemlig erstatte den forrige legen som Negan nylig pælmet i ovnen).

Byttehandelen kan heller ikke sies å være helt fair: Nå får alle som er syke klare seg med en hodepinetablett (eller tusen).

Gregory selv skjønner at slike grep fra the Saviors ikke akkurat vil gjøre ham mer populær hos «undersåttene», noe han prøver å påpeke. Til temmelig døve ører.

Som du kan se i traileren til kveldens episode øverst i denne saken, er det god grunn til å frykte hva Gregory kan finne på feighetens navn … Uæh!

4. Argh, feighet (II)

Apropos folk uten ryggrad: Sasha og Rosita klarer å snike seg tett på The Saviors, der de får se Eugene i full vigør som en herseper (med kosedyr i lomma).

Jaggu har han ikke fått gjennomført zombierustningplanen sin også. Hmm.

Av en eller annen grunn velger Sasha å ikke skyte Negan mens hun har mulighet til det (hva så om du treffer noen andre Saviors?) …

… men de bestemmer seg i stedet for å redde Eugene. SOM IKKE VIL BLI REDDET.

Noen som begynner å bli lei av sippingen hans?

5. I løvens hule

Uansett: Nå som det først er hull i gjerdet, bestemmer Rosita og Sasha seg for å krype inn for å komme nærmere på Negan.

Om det er deres nyvunne status som venninner, eller et solid snev av dårlig samvittighet som skyldes at Sasha går inn alene – for deretter å stenge Rosita ute – aner vi ikke.

Det vi imidlertid vet, er at Sasha nå har oddsen mot seg. Vi får håpe at de andre kommer fram i tide nok til å hjelpe henne.

Og apropos det: Hvem er det som dukker opp i mørket med et armbrøst? Daryl … eller noen andre?

Vi får se, når The Walking Dead sendes på FOX i kveld klokka 21.55!