Viktig melding før kveldens TWD-sesongavslutning!

Ojojoj, i kveld er det duket for siste episode av sesong sju av The Walking Dead, på FOX klokka 21.55.

Før kveldens episode ruller i gang, er det imidlertid noe svært viktig du må være klar over: Episoden er lengre enn vanlig, nærmere en time.

Det ser imidlertid ut som om dette ikke gjenspeiles i alle sendeplaner for kvelden. Om du har satt tv-boksen din til å ta opp sesongavslutningen, må du derfor også sørge for å ta opp programmet etter – ellers kan du risikere å gå glipp av slutten. Og det tipper vi du ikke ønsker!

Reddet … men ikke reddet?

Gjett hvem som er tatt til fange av Negan? Joda, det er selvfølgelig godeste Sasha, som snek seg inn i løvens hule på tampen av forrige episode. Bad move.

Og ettersom det selvfølgelig ikke bare er fine folk blant The Saviors, er det en fyr som tror at det er fritt fram i fengselscellen. Den gang ei.

Negan vil ikke ha noe av at menn behandler kvinner på den måten. For så vidt nobelt, det – hadde det bare ikke vært for at Negan mest sannsynlig har andre planer for Sasha. Og de er neppe så veldig noble i seg selv.

Gregory? Fy skam

Altså, vi kan ikke annet enn å mislike Gregory sterkt.

Ikke bare vurderer å han knivstikke gravide Maggie bakfra, men han klarer åpenbart ikke å forsvare seg mot verken zombier eller The Saviors – langt mindre en hel småby.

Hvor lenge overlever han, mon tro? Ikke altfor lenge, kjenner vi serien rett.

Krig krever våpen

Rick & co. er ikke vonde å be straks Tara bryter sitt løfte til kvinnene i skogen og avslører deres eksistens – samt hvor mye våpen de sitter med.

Vi har tidligere i The Walking Dead sett hvor langt Rick kan finne på å gå, bare formålet er godt nok (sett gjennom hans øyne, i hvert fall).

Og når målet i dette tilfellet er å nedkjempe Negan, er det altså helt greit å angripe en hel landsby med kvinner, som bare vil være i fred.

Heldigvis er det flere av damene som skjønner at de strengt tatt ikke har noe valg – ikke i møtet med Rick & co., men den uunngåelige kampen mot Negan (som jo fra før har drept alle gutta i leiren).

Dermed får Rick det som han vil: Masse ekstra våpen, og enda noen flere som kan delta i slaget mot The Saviors.

Hva foregår i hodet til Sasha?

Vi er allerede usikre på hva som skjer i hodet på Eugene, selv om vi snart begynner å tro på ham når han gjentatte ganger sier «I am Negan».

Likevel er det deler av ham som fortsatt har sterke følelser for sine gamle venner – inkludert Sasha, som nå sitter innelåst med bare sine egne, tunge tanker som selskap.

Når hun ber Eugene om hjelp til å skaffe et våpen som hun kan bruke til å ta livet av seg – for å slippe at Negan kan bruke henne mot Rick & co. – er det lov å mistenke at hun egentlig vil ha et våpen som kan brukes mot nettopp Negan.

Dette er jo en runde Eugene har vært gjennom før – og fra den gang har en giftpille i behold. Det var kanskje ikke det Sasha forventet å få fra Eugene?

Det kan jo tenkes at Eugene tror på Sasha, og at han derfor ga henne pillen for en mer (eller mindre) smertefri død. Samtidig er en slik pille litt mindre enkel å bruke i et angrep mot Negan.

Spørsmålet vi nå stiller oss før finalen, er følgende: Hva gjør Sasha med pillen? Alle vi som har lest tegneserien har noen bange anelser, men det kan vi diskutere ved en senere anledning …

Good guy, bad guy?

Apropos oss som har lest tegneserien: Vi så vel strengt tatt Dwights oppmøte hos Rick & co. komme – spesielt med tanke på hvordan han er blitt behandlet av Negan frem til nå.

Hvilken rolle vil han spille i kampen mot Negan – om da Rick velger å stole på ham?

Vi får forhåpentlig svar på noen av spørsmålene våre i sesongavslutningen av The Walking Dead – på FOX i kveld klokka 21.55!