Savnet de indre demonene? Outcast er endelig tilbake med ny sesong!

Det går mot lysere tider … bare ikke på tv-skjermen.

I kveld er det nemlig klart for å la mørket sige innover oss igjen, når andre sesong av Outcast starter opp på FOX klokka 21.55.

I demonserien fra samme morbide hjerne som klekket ut «The Walking Dead», fortsetter vi der vi slapp i forrige sesong.

Men hva skjedde egentlig da? Vi tar en kjapp oppfrisking av hovedpunktene fra første sesong … men før det, en smugtitt på hva vi har i vente:

Vi skjønte raskt hvor det bar

Allerede tidlig i første sesong skjønte vi at dette var en serie som ikke tok lett på det demoniske, idet en liten gutt plutselig får forkjærlighet for å spise knuste biller og … sitt eget kjøtt.

Med en såpass fandenivoldsk oppførsel, er det ikke rart at presten Anderson (Philip Glenister) blir tilkalt for å drive ut det man mistenker er onde ånder.

Presten skjønner at han trenger hjelp, og får etterhvert lokket hovedpersonen Kyle Barnes (Patrick Fugit) ut av det mørke barndomshjemmet sitt, der han nærmest har barrikadert seg.

Kyle har en temmelig mørk fortid

Kyle skyr andre folk – noe vi forstår godt, med den oppveksten han ennå ikke har klart å legge bak seg, samt alt som har skjedd siden.

Da Kyle var ung gutt, ble også moren slukt av demonmørket. Hun gikk fra å være hengiven mor, til å bli en rimelig kjip tyrann.

Det hele fikk pågå over lang tid, inntil Kyle ga henne juling. Da skjedde det noe rart: Mørket forlot kroppen hennes, men etterlot henne i en komatøs tilstand.

Hva er det egentlig med Kyle, som gjør at han klarer å drive ut onde ånder på denne måten – ved å ta på dem (eller banke dem opp)? Akkurat dette fikk vi ikke helt svaret på i første sesong … men det er jo derfor man har en andresesong.

At Kyle har et rykte på seg for å banke opp folk, både små og store, er heller ikke noe som gjør at han er så godt likt i den vesle byen. I tillegg til at moren hans og gutten fra første episode får skikkelig juling, antydes det nemlig at han også har slått datteren sin halvt i hjel. Dermed bor han alene, uten kone og barn.

Hva er egentlig en outcast?

Disse djevlene som Kyle forsøker å drive ut fra folk, kaller ham stadig vekk for en «outcast» – samtidig som de gjerne også prøver å suge all livskraft ut av munnen på ham. Bokstavelig talt!

En ting er i hvert fall sikkert: De demonbesatte landsbybeboerne, som stort sett klarer å leve «som normalt», er redde for Kyle og hans krefter.

Noe som kanskje er grunnen til at den eldre herremannen Sidney (Brent Spiner) begynner å snike seg rundt i Kyles innerste kretser. Djevelen selv, mon tro?

De djevelbesatte er overalt

For Kyle og Anderson blir det etterhvert tydelig hvor mange djevelbesatte folk de har med å gjøre. Både nære venner og totalt fremmede viser mer eller mindre åpenbare tegn på at de har noe mørkt inni seg.

Når vi sier at de lever noenlunde som normalt, er det kanskje å ta litt hardt i – i hvert fall for noen av dem.

Som han fyren i videoen over, som like godt drepte kona til en kompis uten noen åpenbar grunn. Og vi kan ikke akkurat si at hun bestemora vi fikk møte i episode fire er av den typen du gladelig tar imot kamferdrops fra …

Med politi og familie på laget

Politiet spiller etterhvert på lag med Kyle og Anderson, selv om stemningen ikke er helt god fra start.

For eksempel er Kyles støttende adoptivsøster Megan (Wrenn Schmidt) gift med Mark (David Denman) – og han er mildt sagt skeptisk til «voldsmannen» Kyle.

Selv om han raskt viser sin egen voldelige side mot Megans tyrann-eks, som dukker opp i byen.

Mer støtte får kanskje Kyle fra Chief Giles (Reg E. Cathey), som mer og mer tror på det Anderson og Kyle påstår.

Kyle er ikke så badguy likevel

Og jaggu var det ikke kona til Kyle, Allison (Kate Lyn Sheil), som hadde forsøkt å ta livet av datteren deres Amber (Madeleine McGraw) – og Kyle som hadde reddet livet hennes?

Allison var nemlig selv besatt av en demon, og visste ikke hva hun gjorde. For å skjule dette for både offentligheten og Allison selv (som ikke husker noe), tok Kyle på seg skylda.

Straks vi vet sannheten er det også lettere å like Kyle … selv om vi seere aldri mistenkte ham for å ville datteren noe vondt.

Straks Allison skjønner hva hun selv har gjort, blir hun imidlertid redd for hva hun kan være i stand til å gjøre videre – og etterlater Amber til Kyle, i den tro at hun er tryggere hos ham.

Det baller på seg!

Hvordan alle de besatte blir valgt ut og overtatt av demoner, er noe vi heller ikke har fått ordentlig svar på i første sesong.

Men vi kan jo mistenke at Kyles adoptivsøster Megan trakk det korteste strået på grunn av hennes kobling til nettopp Kyle?

Uansett liker vi ikke denne utviklingen, ei heller hva som skjedde med stakkars Mark.

Helt på tampen av siste episode fra forrige sesong ble det også avslørt at Kyles krefter har gått i arv til Amber – som dermed kunne bidra til å trekke de onde åndene ut av Megan. Tada!

Hvordan det går videre i kampen mellom det gode og det onde, er det vanskelig å si noe særlig oppbyggelig om – bortsatt fra at det blir spennende å følge.

Sørg for å få med deg sesongpremieren av Outcast i kveld klokka 21.55 på FOX!