I dag smalt det! Se høydepunktene – og trailerne! – fra Comic-Cons største dag

De største skuespillerne, de feteste trailerne – og de lengste køene. Alle tre beskriver lørdagen på Comic-Con, den største dagen på den gigantiske nerdemessa.

FOX, med Hasse Hope i spissen, altså denne fyren …

… nei, ikke han …

… han i bakgrunnen …

… uansett, vi prøvde å komme oss inn i den beryktede Hall H, der alle de mest stjernespekkede panelene foregår.

Men, til ingen nytte.

Punchlinen til Hasse etter kø-fadesen er at Comic-Con burde bytte navn. Det passer mye bedre å kalle det Com-ikke inn.

Men! For de heldige (les: tålmodige) 6 500 som fikk et sete i salen, var det virkelig mye gull på programmet i dag. Bortsett fra å få oppleve filmstjernene og –skaperne i levende live, kom nyhetene og trailerne på løpende bånd.

Og disse er heldigvis tilgjengelig for alle.

Warner Bros. & DC

Først ut blant de store var Warner Bros. De serverte blant annet en ny teaser for «Blade Runner 2049», samt aller første kikk på «Ready Player One» – selveste Steven Spielbergs filmatisering av Ernest Clines hit-roman fra 2011.

Kort fortalt er boka en hyllest til populær- og nerdekulturen, spesielt fra 80-tallet – i en futuristisk innpakning. Den er tettpakket med referanser, og det ser vi sporene av også i traileren.

At det er Spielberg som lager den, gir filmen nærmest et meta-nivå, siden nettopp Spielbergs eget arbeid fra 80-tallet er en viktig inspirasjon for boka. Filmen har premiere til våren.

Det var også på Warner Bros.-panelet at vi fikk se siste nytt fra DC-universet. Ikke minst, «Justice League», som kommer i november. Den nye traileren ser du her:

I tillegg viste de innhold fra «Aquaman» (kommer desember 2018), og avslørte noen detaljer om deres kommende Flash-film, som blir basert på (og tar navnet sitt fra) tegneserien «Flashpoint» fra 2011.

En hyggelig nyhet er forresten at de er godt i gang med å skrive oppfølgeren til ferske – og fantastiske – «Wonder Woman». Stjerna i filmen, Gal Gadot, er til stede på Comic-Con, og er ikke overraskende den som kanskje får aller mest oppmerksomhet.

Netflix

Netflix har en stor tilstedeværelse på Comic-Con, med en rekke paneler. I går viste de for eksempel hele første episode av Marvel-serien «The Defenders» til publikum i Hall H.

I dag fulgte de opp med et eget panel for «Stranger Things» – enda en hyllest til 80-tallet og spillkulturen.

Serien kommer snart tilbake i sin andre sesong, og med seg i sekken hadde Netflix en flunkende ny trailer:

HBO

En annen serie som hadde et eget panel og som kommer tilbake med en ny sesong, er HBOs «Westworld». Denne serien, med«vår egen» Ingrid Bolsø Berdal, hadde også sitt helt eget panel i Hall H.

Og selv om de bare har vært i opptak i én uke(!) for den nye sesongen, hadde de klart å smelle sammen en trailer:

Om du synes at første sesong av «Westworld» tidvis var litt forvirrende, er du heldigvis ikke alene:

Marvel

Sist, men ikke minst, fulgte Marvel. Filmuniverset deres (som nå teller 16(!) filmer, pluss massevis av serier og annet innhold) er planlagt i mange år fram i tid, og det var nettopp noen av filmene som ennå ligger et stykke fram som fikk mye oppmerksomhet i dag.

Deriblant «Ant-Man and The Wasp» (kommer sommeren 2018), som har premiere neste sommer, der de avslørte en rekke skuespillere – inkludert Michelle Pfeiffer, som skal spille rollen som Janet Van Dyke.

Enda senere, våren 2019, følger den første Marvel-filmen med en kvinnelig hovedrolle – nemlig «Captain Marvel», spilt av Brie Larson. Her fikk vi også servert noen detaljer, først og fremst at den kommer til å finne sted tidlig på 90-tallet.

Før den tid får vi imidlertid filmene «Thor: Ragnarok» (kommer i november i år), «Black Panther» (februar 2018) og «Avengers: Infinity War» (mai 2018).

Førstnevnte fikk en ny trailer (enda en slags neon 80-tallshyllest, for øvrig):

… og det samme gjorde «Black Panther», men denne fikk Comic-Con-publikummet inntil videre ha for seg selv. Dessverre. I salen ble det også vist klipp fra den neste «Avengers»-filmen, men ikke noe av dette er gjort offentlig.

Litt mer å glede seg til:

Det kommer også mange andre tv-serier framover, både helt ferske og nye sesonger av etablerte favoritter, blant annet disse:

Ellers …

Hall H er ikke den eneste digre salen på Comic-Con.

Køen til Ballroom 20 var også rimelig ekstrem, for der kunne en nemlig få en smakebit av den etterlengtede nye serien «Star Trek: Discovery» – den første «Star Trek»-serien siden «Enterprise» gikk inn for landing i 2005.

Det er forresten Sonequa Martin-Green – aka Sasha fra «The Walking Dead» – som har hovedrollen i serien. Noe som kanskje kan forklare enkelte av hendelsene i sesong sju, uten at vi skal røpe for mye av det om du ikke har sett det …

De som fikk plass ble ikke skuffet. De fikk, ikke minst, se klipp fra den nye serien, inkludert en ny trailer:

Ute på messegulvet var det så folksomt som alltid, med masse fantastisk cosplay.

Vi satte spesielt stor pris på han litt eldre fyren her:

Forvent mer fra messegulvet på Comic-Con i de kommende dagene – det er nok å ta av, for å si det forsiktig!

Vet du ikke om du har FOX? Her finner du oss!