Comic-Con er over for denne gang – dette opplevde vi

Er det film- og tv-nyheter, lanseringer og kjendiser som er din greie, er det lørdagen som er den beste dagen på Comic-Con. Det var da de aller største kanonene ble fyrt av – inkludert fra DC og Marvel.

Lørdagens trailer-bonanza har vi oppsummert her.

Søndag – Comic-Cons siste dag – var det i stedet på messegulvet det var mest action. Tusener på tusener av folk var der for å handle, prøve et nytt spill, se etter kjendiser, møte cosplayere eller bare kjenne på stemningen.

Noen av dem var overraskende oppdatert på norske forhold …

 

Comic-Con startet som en messe for, ja, tegneserier. Det har blitt veldig mye mer. Filmstudioene har lagt digre show og stjernespekkede lanseringer dit.

Men det er kanskje tegn på at messa er i endring, igjen – at «fansen tar den tilbake»? Det er det flere som sier.

Vi i FOX har vært tilstede hele veien, og pratet med massevis av mennesker. Mange sier nettopp at det viktigste er det sosiale, og cosplayet, og å møte likesinnede.

 

Det betyr ikke at Comic-Con ikke er viktig for de store studioene lenger. Men film- og tv-bransjen er i endring.

Blant annet The Verge skriver om dette, i en interessant artikkel som argumenterer for at det var Netflix som «vant» Comic-Con – blant annet fordi de ikke er avhengige av kun noen få, sterke merkevarer som må prestere i premierehelgen.

De kan heller vise bredde, med både nye filmer (som «Bright» og «Death Note») og tv-serier (som Marvel-serien «The Defenders», og deres egen «Stranger Things»).

Men der Netflix kanskje har en god strategisk posisjon for fremtiden,  har de per i dag likevel ingenting som overskygger «Game of Thrones», «The Walking Dead», eller DC– og Marvel-universene.

Disse panelene er ekstremt populære, og tiltrekker seg altså vanvittige køer. Skal du komme inn må du være dedikert, kanskje til og med møte opp i køen dagen i forveien.

«The Walking Dead»-panelet kunne blant annet by på en lang trailer for sesong 8, som ble fredagens store snakkis.

 

Alle de viktigste av lørdagens trailere – inkludert «Thor: Ragnarok», andresesongene til «Stranger Things» og «Westworld» og Spielbergs «Ready Player One» – kan du som sagt se i gårsdagens post.

For å se mer av hva FOX og Hasse Hope har opplevd underveis, besøk oss på Facebook og Instagram. Men vi har også samlet noen godbiter her for en ønskereprise:

 

 

 

 

 

Vet du ikke om du har FOX? Her finner du oss!